Cătălin Predoiu: Ponta și Șova acționează ca niște avocați ai Roșia Montană Gold Corporation (VIDEO)

Cătălin Predoiu: Ponta și Șova acționează ca niște avocați ai Roșia Montană Gold Corporation (VIDEO)
Foto: B1 Tv

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat, marți dimineață, că premierul Victor Ponta și ministrul Dan Șova acționează ca „niște avocați ai Roșia Montană Gold Corporation”.

„Proiectul trimis de Ponta la Parlament creează o problemă majoră. Ce a trimis la Parlament sunt lucruri tehnice. Nu numai că nu este neconstituțional, dar creează o nebuloasă: în anexa proiectului se vorbeşte de valoarea zăcământului, dar nu se spune care. Cred că din punct de vedere economic statul român nu este acoperit. Vrem să obţinem mai mult pentru statul român. Cred că un premier responsabil avea demult datoria să intre în dialog cu piaţa. Nu poţi închide uşa ca premier şi să spui că am o opoziţie în Parlament care nu poate să-mi facă nimic. Nu am vrut să ne atingem de acest proiect, pentru că a-l lua în discuţie înseamnă a-l valida. Acesta este un act individual pe care Parlamentul este chemat să-l valideze pentru RMGC. Nu mă opresc la aspecte de ordin formal, juridic”, a spus Cătălin Prigoană.

Liderul PDL îi acuză pe Victor Ponta și pe ministrul Dan Șova că nu au negociat destul în favoarea statului român.

„Domnul Ponta şi Şova acţionează ca nişte avocaţi ai RMGC. Înţeleg că sunt nişte dedesupturi contractuale, dar unele lucruri trebuie spuse. Puterea de negociere a statului român este subminată. Am acuzat un proiect care nu are ce căuta în Parlament. Domnul Antonescu s-a orientat după ce a văzut că avem o poziţie corectă. Am cerut retragerea proiectului, dar nu vrem să omorâm o idee care poate fi bună. Vrem să negociem mai mulți bani pentru statul român. În acest moment declarațiile domnului avocat Șova și domnului procuror Ponta creează confuzie”, a mai spus Cătălin Predoiu la Adevărul Live.
 

Cătălin Predoiu: Ponta și Șova acționează ca niște avocați ai RMGC

Embed: