Ceremonie în memoria cvadruplului campion olimpic Jesse Owens: S-au împlinit 100 de ani de la nașterea sa

Ceremonie în memoria cvadruplului campion olimpic Jesse Owens: S-au împlinit 100 de ani de la nașterea sa
În memoria americanului Jesse Owens, cvadruplu campion olimpic la Jocurile Olimpice de la Berlin în 1936, a fost organizată o ceremonie, joi seară, la Paris, pentru a celebra 100 de ani de la nașterea sportivului,...

În memoria americanului Jesse Owens, cvadruplu campion olimpic la Jocurile Olimpice de la Berlin în 1936, a fost organizată o ceremonie, joi seară, la Paris, pentru a celebra 100 de ani de la nașterea sportivului, relatează AFP.

Inițiativa organizării evenimentului le-a aparținut producătorilor Luc Dayan și Jean-Charles Levy, cu ocazia turnării filmului ”Race” în care vor fi redate detalii cu privire la cariera sportivă a lui James Cleveland Owens.

El a traversat perioade care au marcat istoria lumii: cea de segregaţie rasială în SUA şi apoi cea a nazismului, la JO de la Berlin. A trecut peste toate acestea păstrându-şi valorile şi fiind un exemplu în faţa barbariei. Este mai mult decât o legendă, o referinţă morală„, a declarat Bernard Amsalem, preşedintele Federaţiei Franceze de Atletism.

Sunt foarte bucuroasă, foarte impresionată şi mândră. A fost un om minunat, ca sportiv şi mai ales ca tată. Avea respect pentru toţi„, a afirmat cea mai mare fiică a lui Jesse Owens, Gloria, în vârstă de 81 de ani.

La Berlin, Owens a câștigat atru medalii de aur, la 100 de metri, 200 de metri, săritura în lungime şi ştafeta de 4×100 metri. El a încetat din viaţă la 31 martie 1980.

Tags: