CGMB a aprobat anularea referendumului local privind eutanasierea câinilor maidanezi

CGMB a aprobat anularea referendumului local privind eutanasierea câinilor maidanezi
Foto: frontpress.ro

Anularea hotărârii privind organizarea referendumului local în cazul eutanasierii câinilor maidanezi a fost aprobată, miercuri, de Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Majoritatea consilierilor generali prezenți la ședința de miercuri au votat revocarea Hotărârii CGMB din 6 septembrie privind organizarea referendumului local în cazul eutanasierii câinilor fără stăpân.

Grupul consilierilor PPDD a părăsit sala de şedinţe înaintea votului, notează Mediafax.

Primarul Sorin Oprescu a anunțat marţi, că referendumul local nu va mai avea loc, ca urmare a adoptării de către Camera Deputaţilor a legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân ce nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile.

Oprescu a precizat că decizia de anulare a referendumului va fi luată de consilierii generali într-o şedinţă de îndată convocată pentru miercuri.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.