Ciocniri între susținătorii lui Morsi și locuitorii din Cairo: Poliția a folosit grenade lacrimogene pentru dispersarea mulțimii

Ciocniri între susținătorii lui Morsi și locuitorii din Cairo: Poliția a folosit grenade lacrimogene pentru dispersarea mulțimii
Susținătorii fostului președinte Mohamed Morsi și locuitorii din Cairo s-au confruntat, marți, relatează AFP. Pentru dispersarea mulțimii, poliția a folosit grenade lacrimogene. Ciocnirile s-au declanșat...

Susținătorii fostului președinte Mohamed Morsi și locuitorii din Cairo s-au confruntat, marți, relatează AFP.

Pentru dispersarea mulțimii, poliția a folosit grenade lacrimogene.

Ciocnirile s-au declanșat în fața Ministerului Bunurilor religioase. Aici, câteva zeci de credincioși, susținători ai lui Morsi, au intrat în clădire, după care au fost evacuați.

Înainte ca poliția să intervină, susținătorii fostului președinte islamist și locuitorii orașului au început să arunce cu pietre unii în alții.

În timpul ciocnirilor, fațadele mai multor magazine au fost distruse.

Mai multe manifestații au avut loc în fața ministerelor Sănătății, Învățământului Superior și al Agriculturii, precum și în fața Înaltei Curți de Justiție.

Actele revoluţionare împotriva loviturii de stat vor continua„, a avertizat un oficial de rang înalt al Fraţilor Musulmani.

Alianța împotriva loviturii de stat, colaiție pro-Morsi, a făcut apel la manifestații care să ceară revenirea la putere a lui Mohamed Morsi, primul președinte ales democratic al țării și să denunțe ”lovitura de stat”.