Coordonatorul ASPA: Numărul de hingheri din Capitală a fost suplimentat. Mai multe echipe se află pe teren pentru a aduna câinii comunitari

Coordonatorul ASPA: Numărul de hingheri din Capitală a fost suplimentat. Mai multe echipe se află pe teren pentru a aduna câinii comunitari
Foto: agerpres.ro

Coordonatorul Asociației pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, a anunțat, marți, că numărul de hingheri din Capitală a fost suplimentat, iar 11 echipe se află pe teren pentru a aduna câinii, relatează Agerpres.

Băncescu a precizat că se fac eforturi pentru a găsi noi adăposturi unde să fie cazați maidaneziiridicați de pe străzile bucureștene.

Coordonatorul ASPA a susținut că marţi ar trebui să fie pe teren toate cele 11 echipaje, care vor ridica de pe străzi câinii, în principal pe cei găsiţi în haite. În teren sunt grupate câte două maşini, însoţite de inspectori de la Direcţia de Control, aceştia având liste cu zonele în care au fost sesizate haite de câini.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de luni au fost ridicați în jur de 30-35 de câini, unii din zonele grădinițelor și altor instituții.

În același timp, Băncescu a declarat că, deși este prezentat un număr de 1.400 de adopții, realitatea reflectă 200 de adopții.

„Aproximativ şapte la sută sunt adopţii reale”, a mai spus Băncescu.

Director ASPA a afirmat că de la moartea băieţelului de patru ani a crescut numărul solicitărilor făcute de către cetăţeni pentru prinderea maidanezilor. Dacă înainte erau 70-80 pe zi, acum numărul acestora este de peste 200 zilnic.  

Ultima oră
09:49 - Valeriu Gheorghiță, mesaj pentru medicii nevaccinați anti-COVID: „Sprijinul statului, pentru testarea gratuită, nu poate să fie la nesfârșit”
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme”