Corneliu Vadim Tudor a cerut eliberarea lui Gigi Becali în Parlamentul European: „Justiţia din România e oaia neagră a Europei”

Corneliu Vadim Tudor a cerut eliberarea lui Gigi Becali în Parlamentul European: „Justiţia din România e oaia neagră a Europei”

Gigi Becali este condamnat pe nedrept, a declarat Corneliu Vadim Tudor la Strasbourg, în faţa colegilor europarlamentari. Pe de altă parte, presa germană a prezentat o altă faţă a latifundiarului din Pipera. Publicaţia Der Westen spune despre Becali că este un fel de Berlusconi de România.

„Europa îl cunoaşte pe fostul nostru coleg George Becali mai mult în calitatea sa de patron al celebrei echipe de fotbal Steaua Bucureşti. Ei, bine, acest om a fost arestat şi condamnat, în mod samavolnic, în nişte dosare inventate! De ce? Foarte simplu: cineva a vrut să pună mîna, în scop electoral, pe echipa Steaua! (…) Sufletul şi finanţatorul Stelei e în temniţă, complet nevinovat, el fiind împiedicat să se ocupe de această campanie! Iată unul dintre motivele pentru care Justiţia din România e „oaia neagră” a Europei. (…)Tratamentul care i se aplică în închisoare e sub-uman. Ce ruşine! Free George Becali! ”, a spus Vadim Tudor în Parlamentul European

În schimb, presa germană îl prezintă pe Becali ca pe un „fost cioban, un Berlusconi de România”.

„Omul, un fel de Berlusconi al României – politician și om de afaceri – este unul dintre cele mai colorate personaje din societatea bucureșteană. Se consideră salvatorul natiunii iar din cauza chemării divine pe care o clamează este neînduplecat în decizii. A investit milioane în Steaua și mulți susțin că fără banii lui echipa ar fi ajuns în Liga a treia. Totuși, ambițiile internaționale ale clubului au fost la un pas de a fi spulberate în această vară, când o suspendare a fost evitată în ultima clipă la UEFA”, scrie Der Westen.

Mai mult, publicaţia germană notează că Gigi Becali se trage dintr-o familie de ciobani și a făcut milioane dupa 1989 din speculații imobiliare și magazine cu marfă de import.

Ultima oră
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele
15:59 - Noi detalii despre cazul tânărului aflat pe trotineta electrică, spulberat după o șicanare în trafic cu un motociclist. Procurorii au explicat cum s-au desfășurat faptele
15:34 - Florin Cîțu, atac la Cătălin Drulă: „La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară”
15:27 - Vremea severă închide parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor, din Bucureşti!