Crin Antonescu: E ridicol că Traian Băsescu a lansat de la Joseni cruciada împotriva Budapestei (VIDEO)

Crin Antonescu: E ridicol că Traian Băsescu a lansat de la Joseni cruciada împotriva Budapestei (VIDEO)

Crin Antonescu a făcut declarații, marți, la sediul Partidului Național Liberal, referitoare la discursul președintelui Traian Băsescu din Harghita, afirmând că este ridicol ca șeful statului să lanseze o cruciadă împotriva Budapestei la Joseni.

Acest subiect este unul major, tratat într-un registru minor. Dl. Gabor, președintele unui partid clasat ca un partid extremist cu un discurs izolat dar care ne aduce aminte de trista perioadă a anilor 40. Liderul acestui partid recidivează și recidivează și face declarații inacceptabile. Salut reacția ministerului de externe. Salut în mod special declarația lui Kelemen Hunor, o declarație impecabilă, care arată cât se poate de reconfortant, că UDMR reprezintă responsabil și regular adevăratele interese ale comunității etnice maghiare din România”, a afirmat Crin Antonescu.

Între România și Ungaria, relațiile diplomatice au fost foarte bune cu toate evoluțiile care se cunosc până în prezent. Cum s-a ajuns aici, care a cauza unor asemenea declarații: apropierea alegerilor în Ungaria și faptul că de câțiva ani buni, Transilvania a fost consacrată ca poligon electoral pentru lupta electorală din Ungaria. Traian Băsescu a încurajat din politiciațiuni electoriste interne acest lucru”, a declarat președintele PNL.

A susținut înfiriparea unor formațiuni extremiste în comunitatea maghiară din România, formațiuni, din fericire, minoritare în raport cu reprezentarea majorității maghiare din România. Când Traian Băsescu a ajuns în situația fără precedent de a mulțumi public premierului altei țări pentru alegerea sa ca președinte în România, s-a creat un precedent ca Viktor Orban să facă un poligon electoral din România”, a mai spus Antonescu.

Când Băsescu lansează de la Joseni cruciada împotriva Budapestei, e ridicol. Nu e nevoie de nicio cruciadă asupra Budapestei”, a completat național-liberalul.

Antonescu: E ridicol că Traian Băsescu a lansat cruciada împotriva Budapestei

Embed:

Totodată, președintele PNL a susținut că președintele Băsescu a permis transformarea României în poligon electoral.
Nu ne putem permite să aducem politica externă în acestă zonă a jocului electoral pt că în fond asta s-a întâmplat. Pentru că Traian Băsescu a permis, a invitat, a cauționat transformarea României în poligon electoral pentru Viktor Orban”, a subliniat Antonescu.

România lui Traian Băsescu nu are cum să conducă ceva, împotriva cuiva sau peneru ceva pentru că, deși cu atâtea probleme, din ce în ce mai criticat, Orban continuă să fie un lider care în Europa vorbește apăsat, în timp ce Băsescu, în 9 ani, a fpcut din România un membru al Uniunii Europene ținut la colț”, a apreciat el.

Antonescu: Băsescu a permis transformarea României în poligon electoral

Embed: