Dan Voiculescu, atacat chiar la el acasă de Valentin Stan: „Nu Băsescu confundă, matale confunzi rău de tot, prietene”

Dan Voiculescu, atacat chiar la el acasă de Valentin Stan: „Nu Băsescu confundă, matale confunzi rău de tot, prietene”
Foto: Antena 3

Atac fără precedent în curtea Antenei 3. Analistul politic Valentin Stan, cunoscut pentru numeroasele sale discursuri acide la adresa Puterii probate de „file-uri audio” sau înregistrări video, pare să fi întors armele chiar către şeful său „onorific”. Valentin Stan îl contrazice pe Dan Voiculescu într-un mod sarcastic, chiar la el „acasă”, în legătură cu o afirmaţie făcută de acesta la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Incidentul s-a consumat în emisiunea pe care Valentin Stan o realizează la Antena 3, în ceea ce pare a fi o ultimă ediţie. În plus, ironiile la adresa „maestrului Voiculescu” continuă pe parcursul întregii emisiuni.

Reproşurile lui Valentin Stan pornesc de la o afirmaţie făcută de Dan Voiculescu într-o ediţie a emisiunii Sinteza Zilei. Tatăl trustului Intact spune în cadrul acelei ediţii că Traian Băsescu nu avea dreptul să angajeze România într-un anumit moment. În timp ce se derulează secvenţa pe plasma instalată în emisiune, Valentin Stan îşi contrazice „live” şeful indirect, în stilul său caracteristic. Iată mai jos dialogul imaginar purtat între Valentin Stan şi Dan Voiculescu:

Valentin Stan:
Oare cât de deştepţi sau cât de proşti om fi toţi românii să înghiţim, prin reprezentanţii noştri în vârful Opoziţiei asemenea tâmpenii. De-ar fi numai atât…

Dan Voiculescu: A făcut o afirmaţie, a spus că el nu are nevoie de niciun fel de aprobare

Stan: Băsescu

Voiculescu: S-a ascuns în spatele Constituţiei

Stan: Băsescu, s-a ascuns, auzi

Voiculescu:
Vreau să-i fie clar şi lui, să se uite în Constituţie

Stan: Aşa…

Voiculescu: El reprezintă România, nu angajează România

Stan: Serios?

Voiculescu: Spune am angajat România

Stan: Şi n-are voie, nu?

Voiculescu: Ăsta-i motiv de suspendare mâine

Stan: Îuuuuu

Voiculescu: El nu are voie să angajeze România într-un astfel de proces

Stan: Dom’ Voiculescu, mă doare măseaua

Voiculescu: El confundă şi crede că toţi românii sunt proşti

Stan: Nu el confundă, matale confunzi rău de tot, prietene

Voiculescu: Şi spune, a reprezenta pe cineva sau a angaja răspunderea pentru cineva e tot aia

Stan: Tot aia, da, nasol, naşpa

Voiculescu: Şi e o diferenţă de la cer la pământ

Stan: Da, dar tre’ să te urci de jos în sus, că aşa e la urcare, când e pleonasmul, de jos în sus te urci

Valentin Stan nu se opreşte, însă, aici, ci insistă şi să-şi probeze afirmaţiile. Mai exact, îi explică punctual lui Dan Voiculescu unde a greşit, prezentându-i două articole din Constituţie (Art. 80 şi Art. 91).

„Deci, dragi nemţeni, iată cu ce se ocupă Opoziţia. În loc să-l desfiinţeze pe Băsescu la tâmpeniile cu care a venit el aşa şi să-l bage sub incidenţa Codului Penal, se leagă de Băsescu pe bătăliile unde Băsescu are toate armele în mână că să-i facă muci, să-i facă praf şi să arate cât de incompetentă este Opoziţia. Ce spune domnul Voiculescu aici? Zice aşa: Bă, ăsta s-a dus pe acolo, a angajat România, n-avea drept. Că el doar reprezintă, nu poate să angajeze. Deci, vezi Doamne, trebuie să aibă o consultare, un mandat.”
, spune Stan.

În continuare, analistul îşi întoarce armele şi spre deputatul Sergiu Andon, membru al Partidului Conservator şi autor al celebrului editorial „Fir-ai al naibii, Majestate!”.

„Chestia asta am mai auzit-o la băiatul ăla de-a scirs un pamflet: „Fir-ai al naibii, Majestate!”. E unul, un băiat din-ăsta căzut cu hârzobul pe aici, pe Dâmboviţa, cred că-l consiliază pe domnul Voiculescu. Bă cred că-l cheamă Andon. Un băiat, aşa, penibil, cu praf pe jilet, propăvăduit de spiritele bune ale Constituţiei, alea terminodiene, terminodoriene, sau cum se mai zice pe la planetarii ăia de-au inventat prima Constituţie.”,
spune Valentin Stan.


Sursă foto: sutu.ro via alexa blog

Mai departe, analistul politic citeşte cele două articole din Constituţie, după care îşi continuă atacul.

ARTICOLUL 80
(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

ARTICOLUL 91
(1) Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate şi acorduri internaţionale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege.
(2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.
(3) Reprezentanţii diplomatici ai altor state sunt acreditaţi pe lângă Preşedintele României.

„Unde zice aici, domnul Voiculescu, că n-are voie să angajeze România în orice, în cacao, în ce vrea el? Unde scrie aici, în Constituţie? Preşedintele, aşa cum spune Băsescu, are dreptul să angajeze România oriunde, oricum, în orice fel. Nu are nicio constrângere de consultare cu nimic în Constituţie şi nici probleme decredenţiale de putere sau mandat. Ăsta este textul Constituţiei româneşti. Dar eu îi recomand domnului teoretician analfabet în constituţionalism, cum îl chema, c-am uitat? Andon. Şi dumneavoastră, maestre Voiculescu, să citiţi Constituţia SUA”, mai spune Stan.

De-a lungul ediţiei, difuzată vineri, 16 decembrie, Valentin Stan mai aruncă din când în cand câte o săgeată ironică la adresa lui Dan Voiculescu şi a Opoziţiei. Valentin Stan îşi încheie emisiunea cu o melodie a lui Lily Allen, intitulată „Fuck You”, din care traduce câteva versuri „cu dedicaţie”. LA final, lasă de înţeles că nu va mai urma o altă ediţie a emisiunii.

„Şi dragi nemţeni vă mulţumim şi vă zicem la revedere, because
nu se ştie dacă ne mai vedem”, încheie Valentin Stan râzând.

Înregistrarea emisiunii poate fi urmărită AICI. Dialogul Stan – Voiculescu începe la minutul 12:35

Ultima oră
10:15 - Vasile Petrariu: Peste 80% dintre angajații STB continuă greva// Activitatea nu va reluată
09:43 - Cod portocaliu de viscol în Caraş-Severin și Hunedoara// Moldova, Muntenia și Dobrogea, sub cod galben de ninsoare
09:24 - Regimul de la Kremlin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina. Care ar fi miza răsturnării guvernului
08:22 - A patra zi de grevă a Societății de Transport București. O parte dintre tramvaie și troleibuze au reluat activitatea
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)