Directorul RMGC: Lacul cu cianuri este dezinformare, manipulare. Tehnologia noastră este sigură pentru mediu și oameni (VIDEO)

Directorul RMGC: Lacul cu cianuri este dezinformare, manipulare. Tehnologia noastră este sigură pentru mediu și oameni (VIDEO)

Directorul general al companiei Roșia Montană Gold Corporation, Dragoș Tănase, a explicat joi seară, în emisiunea „Talk B1”, de pe B1 TV, modalitatea în care se vor realiza lucrările miniere de la Roșia Montană, susținând că folosirea cianurii în procesul industrial este sigură pentru mediu și pentru sănătatea oamenilor.

„Noi punem o mină pe vechile zone exploatate. Nu sunt patru munți. Este unul. Noi continuăm exploatarea într-o carieră. Construim o uzină cu ultimă generație. Luăm minereul, îl ducem în uzină, folosim cianură pe circuit închis. Avem cea mai modernă tehnologie. Este sigură pentru mediu și sănătatea oamenilor”, a declarat directorul.

Acesta a precizat că cianura „se refolosește în procesul tehnologic și la final se distruge”.

„Lacul cu cianuri este dezinformare, manipulare. Lacul nu are pânză freatică dedesubt. Chiar dacă ar exista o deversare, avem încă 3 niveluri, astfel că deversarea nu iese pe circuitul industrial”, a mai spus Dragoș Tănase.

Totodată, directorul RMGC a precizat că în zona vizată spre exploatare nu există alte metale rare, în afară de aur și argint.

„Nu există alte metale. Dacă ipotetic ar exista alte metale, noi nu le vom extrage. Cianura doar aurul și argintul le dislocă”, a mai spus acesta.

Crin Antonescu a anunțat, joi, că respingerea de urgență în Senat a proiectului Roșia Montană a fost anulată și se va reveni la formarea unei comisii speciale. (Detalii AICI)

Directorul RMGC: Lacul cu cianuri este dezinformare

Embed: