Doctorul Brădişteanu: Cioabă nu poate fi operat în acest moment. Băsescu m-a rugat să merg în Turcia

Doctorul Brădişteanu: Cioabă nu poate fi operat în acest moment. Băsescu m-a rugat să merg în Turcia
Foto: B1.ro

Florin Cioabă va urma un tratament medicamentos, întrucât starea sănătăţii sale nu permite în acest moment realizarea unei intervenţii chirurgicale, a declarat joi medicul Şerban Brădişteanu, de la Spitalul Floreasca din Capitală.

Doctorul Brădișteanu a mers în Antalya pentru a-l evalua pe regele romilor, la solicitarea familiei, dar și a președintelui Traian Băsescu, care i-a cerut să aprecieze ce este mai bine de făcut pentru a-l salva.

„În prezent, starea pacientului nu permite realizarea unei intervenţii chirurgicale, el va primi un tratament medicamentos”, a spus medicul Şerban Brădişteanu, după ce l-a evaluat pe regele romilor.

Medicul Şerban Brădişteanu a mai precizat că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracţie a inimii este redusă şi sunt afectaţi rinichii, având nevoie de suport renal.

Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a plecat miercuri noapte spre Antalya, pentru a stabili dacă Florin Cioabă ar putea fi operat acolo sau ar putea fi transportat în România, informează Mediafax.

Întrucât starea de sănătate a lui Florin Cioabă nu permite o intervenţie chirurgicală, medicii care îl îngrijesc au hotărât să-l supună unui tratatament medicamentos, sub atentă supraveghere şi monitorizare, a precizat Brădişteanu.

„Este în comă indusă medicamentos, pentru a fi liniştit. Am făcut evaluarea, astăzi ar fi noi investigaţii. Starea sănătăţii este mult prea fragilă, adică organismul este fragil şi nu ar putea suporta o operaţie pe cord deschis”, a mai spus Brădişteanu.

Acesta a adăugat că Florin Cioabă trebuie reechilibrat şi abia apoi ar putea fi transportat la Bucureşti, pentru a fi operat.

Medicul Șerban Brădișteanu, despre starea de sănătate a Regelui Cioabă

Embed: