Emisiunea “360 de grade” cu Alina Bădic: Despre metode de relaxare, autocontrol şi terapia prin muzică

Emisiunea “360 de grade” cu Alina Bădic: Despre metode de relaxare, autocontrol şi terapia prin muzică

Cele mai bune momente din emisiunea „360 de grade”, moderată de Alina Bădic, sunt difuzate zilnic de postul B1 TV. În emisiunea difuzată sâmbătă, moderatoarea emisiunii, Alina Bădic i-a avut ca invitaţi pe Andreea Baniţă, creator de aranjamente florale, Gheorghe Iovu, compozitor de muzică terapeutică şi Rajko Kuzmanovici, instructor de metode de autocontrol.

Aceştia  au vorbit despre diferite metode de relaxare, despre obţinerea echilibrului şi controlului mental prin intermediul unei metode de autocontrol, despre terapia prin muzică şi armonizarea prin intermediul florilor.

Rajko Kuzmanovici consideră că pentru a obţine o relaxare de calitate, o persoană trebuie să înveţe să se relaxeze atât mental, cât şi fizic.

„Trebuie să înveţi să te relaxezi fizic, adică corpul trebuie să stea liniştit, şi mental, prin diferite exerciţii de vizualizare şi prin diferite fraze, prin care învăţăm să ghidăm creierul şi mintea către un anumit scop, astfel încât să îi distragem atenţia de la problemele cotidiene şi să-l ducem pas cu pas spre starea de relaxare”, a spus Kuzmanovici.

Rajko Kuzmanovici, despre metode de relaxare

Gheorghe Iovu a vorbit despre terapia prin muzică, spunând că oamenii se pot vindeca prin credinţă.

„Metoda de vindecare prin sunet este atât de simplă pentru că este o metodă de vindecare prin mângâiere”, spune Iovu.

Gheorghe Iovu, despre terapia prin muzică

Andreea Baniţă a vorbit despre modul în care aranjamentele florale reflectă personalitatea fiecăruia.

“Plantele transmit mesaje şi practic culoarea, textura, forma pot să spună foarte multe lucruri, comunică foarte multe lucruri fără să ne dăm seama. În momentul în care oferim un buchet de flori sau aranjăm flori pentru noi, trebuie să ţinem cont deceea ce este relevant pentru noi pentru a armoniza florile cu spiritul nostru”, a spus Andreea Baniţă.

Andreea Baniţă, despre aranjamentele florale

Emisiunea „360 de grade” este un talk-show în care sunt dezbătute subiecte incitante precum cele legate de droguri, exorcizare, dezastre aviatice, premoniții, jocuri de noroc, căsătoriile mixte, religiozitate și multe altele.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”