Experți ruși: Iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani pentru europeni

Experți ruși: Iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani pentru europeni
Meteorologii din Rusia avertizează că iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani. Conform prognozei serviciilor servicii meteorologice ruse, bazate pe calculul indicilor climatici, va exista un proces...

Meteorologii din Rusia avertizează că iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani.

Conform prognozei serviciilor servicii meteorologice ruse, bazate pe calculul indicilor climatici, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale.

Astfel, temperaturile vor fi anormal de scăzute în Europa, scrie portalul rus Utro.

În plus, în timpul acestei perioade se va produce o scădere a activităţii solare.

Un alt indiciu privind gerul cumplit din iarna care vine este aşa-numita oscilaţie nord-atlantică, adică variabilitatea climei în Atlanticul de Nord, care se manifestă prin schimbarea temperaturii de la suprafaţa mării.

Rusia nu va fi însă afectată de temperaturile anormal de scăzute, susţin meteorologii ruşi, care spun că, iarna viitoare, cu o probabilitate de 70%, se va încadra în temperaturile obişnuite.

Excepţie ar putea face Orientul Extrem, unde temperaturile pot scădea sub valorile climatice.

Din prognozele meteorologilor ruşi rezultă că cele mai afectate vor fi, ca şi anul trecut, ţările europene.

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice