Foști ofițeri, acuzați de trafic de influență: Ar fi cerut unei persoane 75.000 euro pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție

Foști ofițeri, acuzați de trafic de influență: Ar fi cerut unei persoane 75.000 euro pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție

Doi foști ofițeri au fost acuzați de trafic de influență, aceștia pretinzând suma de 75.000 euro unei persoane pentru ca aceasta să fie admisă la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări penale față de inculpații Anan Gabriela Voicu, fost ofițer și cadru didactic în cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina și Mihail Micu, fost agent de poliție, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

”În cursul lunii septembrie 2013, inculpații Voicu Ana Gabriela și Micu Mihail i-au pretins unei persoane suma totală de 75.000 de euro pentru ca în schimb să intervină pe lângă persoanele abilitate din cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, pe lângă care Voicu Ana Gabriela a lăsat să se creadă că are influență, astfel încât persoana de la care s-au pretins banii și alți doi candidați (respinși la concursul de admitere din luna respectivă) să fie admiși în această unitate de învățământ. Suma totală pretinsă a reprezentat câte 25.000 de euro pentru fiecare candidat.”, se arată în comunicat.

Remiterea sumei de 3.000 euro din cea pretinsă a fost surprinsă în urma unei proceduri flagrante realizate la data de 20 septembrie 2013 de procurorii Serviciului Teritorial Ploiești.

”Inculpaților Voicu Ana Gabriela și Micu Mihail li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 21 septembrie 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, potrivit comunicatului.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul D.I.P.I. și D.G.A.