Fostul şef al SIPI Constanţa și alte 7 persoane au fost arestate preventiv în dosarul de evaziune cu produse petroliere

Fostul şef al SIPI Constanţa și alte 7 persoane au fost arestate preventiv în dosarul de evaziune cu produse petroliere
Foto: badeadan.blogspot.com

Fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Secăreanu, şi alte şapte persoane din dosarul evaziunii fiscale cu produse petroliere de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, informează Mediafax.

Fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă, reținut inițial, a primit interdicţie de a părăsi ţara.

Marți au fost audiate 11 persoane acuzate de fapte grave de prejudiciu pentru patrimoniul bugetului general consolidat al statului şi de generare a unui sentiment de vătămare a climatului social.

Anchetatorii cer arestarea preventivă în lipsă a altor şase persoane urmărite penal în acest caz, printre care omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia, dar și Codruţ Marta, şef de cabinet al fostului preşedinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Avocații celor 11 au cerut cercetarea în libertate a clienţilor lor sau stabilirea unei interdicţii, precum cea de a nu părăsi localitatea sau ţara.

Potrivit procurorilor, inculpații au produs un prejudiciu la bugestul de stat de peste 15 miloane de euro eprezentând accize şi TVA neachitate.

Concret, ei achiziționau motorină în regim suspensiv de la plata accizelor (deci fără a se achita aceste taxe) în scopul declarativ de a fi transformată în păcură. În realitate, motorina era de fapt revândută ca atare prin staţiile de distribuţie de carburanţi.

Ultima oră
14:52 - CEDO: Rusia e vinovată de asasinarea lui Alexander Litvinenko, fostul spion rus otrăvit cu poloniu în timp ce se afla în Londra
14:15 - GCS: 1.131 de paturi ATI COVID în România, din care 990 sunt ocupate. Câte locuri sunt în București
14:12 - Eugen Tomac (PMP): Comisia Europeană monitorizează situația comunității românești din Serbia, care e în continuare profund discriminată. Belgradul încalcă flagrant drepturile românilor
13:51 - Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat