Gorj: Scandal cu bâte și topoare între romi. Frații liderului Partida Romilor s-au luat la bătaie pentru avere (VIDEO)

Gorj: Scandal cu bâte și topoare între romi. Frații liderului Partida Romilor s-au luat la bătaie pentru avere (VIDEO)

Scandal cu bâte şi topoare în familia liderului Partidei Romilor din Gorj, Nelu Pavel. Fraţii acestuia s-au luat la bătaie pentru avere imediat după înmormântarea mamei. Mărul discordiei, o casă bătrânească din cartierul Obreja. Deşi, iniţial au vrut să discute, fraţii au ajuns să se bată pe viaţă şi pe moarte. Doar mascații si jandarmii i-au despărțit iar, în final, cinci persoane implicate în scandal au ajuns la poliţie.

Conflictul dintre fraţi a început la scurt timp după înmormântarea mamei pentru că aveau o casă de moştenit.  Aşa că Amza, fratele lui Nelu Pavel, a venit la casa acestuia pentru a îşi revendica moştenirea. Dar acolo, situaţia a degenerat rapid.

Pe de altă parte, Nelu Pavel susţine că Amza a sărit la bătaie.

„A venit înarmat, a venit să-i scoată pe fraţii mei şi-au vrut să-l omoare pe acest bătrân de 87 de ani ca să ia casa. Amza este un individ, nu ne este rudă. Este un copil, care era al străzii şi l-a luat pe lângă casă”, a declarat Nelu Pavel.

Iar cearta fraţilor nu a trecut neobservată de autorităţi, iar acum îi aşteaptă judecata.

„E o ceartă ţigănească. Eventual, mai târziu o să ajungă pe mâna mea, personal. O să-i judec. Ar fi posibil să-i condam. Adică, nu-i închisoare, eu n-am dreptul să dau, este o pedeapsă bănească”, a spus Costică Șuță, judecătorul cartierului Obreja.

Într-un final, conflictul a fost aplanat de autorităţile locale.Toţi cei implicaţi în scandal au fost reţinuţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Gorj: Scandal cu bâte și topoare între mai mulți romi

Embed:
Tags: