Gravida care a murit la Spitalul Județean Târgu Jiu, decedată din cauza unei hemoragii interne

Gravida care a murit la Spitalul Județean Târgu Jiu, decedată din cauza unei hemoragii interne
Foto:medcaresolutions.us

Femeia gravidă care a fost adusă de urgență Spitalul Județean din Târgu Jiu după o întereupere de sarcină efectuată la Spitalul Novaci a decedat din cauza unei hemoragii interne produse în zona abdominală, conform medicilor legiști.

Aceștia au constatat o ruptură de vad celiac, fiind generată o hemoragie internă şi, ulterior, un şoc hemoragic. Cauzele acestea nu au legătură cu o eventuală ruptură de uter, cum susțin rudele pacientei. Hemoragia care a dus la moartea tinerei s-a produs în condițiile în care ea a fost operată anterior pentru îndepăratrea unui făt de trei luni care murise în pântece.

Medicul ginecolog Damian Diţescu de la spitalul din Novaci, care a făcut operaţia respectivă, a afirmat pentru Mediafax că, din punctul său de vedere, a făcut tot ce a depins de el pentru a-i salva viaţa femeii. A chemat și un elicopter care să o ducă la București, dar zborul nu s-a putut efectua din cauza codului portocaliu.

Conducerea Spitalului Novaci a declanşat o anchetă internă după decesul pacientei de 30 de ani, verificări administrative fiind făcute şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde femeia a murit pe masa de operaţie, după ce fusese adusă în stare foarte gravă.

Femeia, Marinela Căldăraru, în vârstă de 30 de ani, era gravidă în trei luni şi avea probleme cu sarcina, iar medicul Damian Diţescu de la Spitalul Novaci a decis să intervină chirurgical pentru întreruperea sarcinii. Pe parcursul operaţiei însă au apărut probleme, astfel că medicul a decis transferarea pacientei la Târgu Jiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe