Hunedoara: Jandarmii au intervenit pentru a liniștii persoanele care așteptau ajutoarele de la Uniunea Europeană

Hunedoara: Jandarmii au intervenit pentru a liniștii persoanele care așteptau ajutoarele de la Uniunea Europeană
Foto: jandarmi.net

Jandarmii au intervenit, luni, în municipiul Hunedoara, pentru a liniști persoanele care stăteau la coadă pentru a primi ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Aceștia au început să să îmbâncească, dărâmând gardurile așezate de polițiștii comunitari, relatează Mediafax.

Începând cu ora 05:00, peste 100 de pensionari, persoane cu dizabilități și asistate social s-au așzat la coadă pentru a primi alimentale de la UE în prima zi de distribuire în Hunedoara.

Poliția Comunitară a cerut ajutorul jandarmilor în momentul în care oamenii au început să se închesuie și să mute gardurile de fier montate.

„Noi am venit aici cu noaptea în cap să luăm ajutoarele. Pe la ora 13.00 au început să se îmbulzească şi au dărâmat gardurile. Atunci au venit jandarmii şi ne-au scos afară. Ne-am aşezat iar la coadă şi sper să ajungem să ridicăm alimentele. Nevoia ne-a adus aici”, a spus o pensionară de 62 de ani.

„Ca la noi la nimeni. S-au îmbrâncit să ne zdrobească, nu alta. După 22 de ani lucraţi am o pensie de 400 de lei şi am ajuns să stau aici să iasă sufletul din mine”, a spus o altă pensioară de 64 de ani.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu, a declarat că două unități de jandarmi au intervenit pentru a-i liniști pe oameni.

„Ordinea publică era asigurată iniţial de poliţiştii comunitari şi am trimis şi o unitate de jandarmi de intervenţie în ajutorul lor. Apoi a mai fost nevoie de o unitate pentru a-i potoli pe oameni care se împingeau şi nu păstrau ordinea”, a afirmat căpitanul Nicolae Răducu.

Peste 6.500 de oameni din municipiul Hunedoara primesc ajutoare de la Uniunea Europeană.

Fiecare persoană primește 17 kilograme făină albă, nouă kilograme mălai, trei kilograme zahăr, cinci litri de ulei, o pungă de paste făinoase, o conservă de roșii în suc propriu, una de carne, două de zacuscă și un borcan de miere.