În curând vom putea cumpăra pește modificat genetic și ouă artificiale

În curând vom putea cumpăra pește modificat genetic și ouă artificiale

În curând vom avea în farfurie peştele modificat genetic. Este vorba despre Somonul AquAdvantage: creşte de două ori mai repede şi este autorizat de o organizaţie de specialitate. Şi asta nu este tot. Va veni şi ziua în care şi oul artificial ar putea fi pus la vânzare.

Dacă va începe să fie comercializat, somonul modificat genetic, mai exact cel numit AquAdvantage, va deschide calea pentru alte animale modificate genetic şi care vor ajunge să fie introduse în consumul uman.  Organizatia care a autorizat aceasta specie spune ca somonul modificat genetic este sigur pentru consum.

Și oul artificial este tot mai aproape de rafturile magazinelor. Și asta dupa ce inventatorul a reușit să convingă doi finanțatori, pe Bill Gates si Peter Thiel, ultimul de la o reţea de socializare, să dea bani pentru proiectele de realizare a hranei artificiale. Inventatorul a precizat că oul artificial, daca va fi pus la vânzare, va face uitat modelul tradiţional.

Oul artificial este obţinut din soia, fasole, lecitină din floarea soarelui într-un proces de producţie ale cărui costuri sunt  cu 18% mai mici decât cele în care este obţinut un ou de pasăre.