Informare meteorologică de ploi, descărcări electrice, grindină și vijelii: VEZI prognoza meteo

Informare meteorologică de ploi, descărcări electrice, grindină și vijelii: VEZI prognoza meteo
Foto: cugetliber.ro

Meteorologii au emis marți dimineață o informare fără cod, care vizează fenomene de averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și grinidină. Informarea este valabilă de marți la ora 15:00 până miercuri la ora 06:00.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile vestice, nordice și centrale și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină. Pe arii restrânse, intensificările vântului vor lua aspect de vijelie. Canintățile de apă vor depăși izolat 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala  și în celelalte regiuni ale țării, dar pe spații restrânse și la o intensitate mai mică.

În după-amiaza zilelor de marți și miercuri, indicele de confort termic temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 în sudul și sud-estul țării.
Prognoza meteo

În țară

Miercuri vremea va fi călduroasă în sudul și estul țării. În aceste regiuni, indicele de confort termic temperatură-umezeală va atinge sau chiar depăși pragul critic de 80. Se va manifesta instabilitate atmosferică prin înnrări temporare, averse și descărcări electrice, în special în zonele de sud-vest, centru și nord-est, precum si în sud-est în timpul nopții. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Maximele vor fi între 25 și 35 de grade, iar minimele între 10 și 20. Presiunea atmosferică va fi staţionarã ziua şi în creştere noaptea.

Joi cerul va fi variabil, cu înnorări în nord și sud-est, precum și la munte. La munte se vor semnala și ploi cu caracter de aversă, însoțite de descărcări electrice pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare îndeosebi la munte. Maximele vor fi în scădere față de miercuri, între 22 și 31 de grade, iar temperaturile minime vor fi de 9 până la 19 grade.  Presiunea atmosferică va continua sã creascã.

În București

Miercuri vremea va fi caldă, indicele de confort termic temperatură-umezeală atingând pragul critic de 80. Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va fi slab și moderat. Maxima va fi de 35 de grade și minima de 19 grade. Presiunea atmosferică va fi staţionarã ziua şi în creştere noaptea.

Joi cerul va fi variabil. În prima parte a zilei vor fi condiții să plouă slab și cerul va fi înnorat. Vântul va sufla slab până la moderat. Maxima va fi de 30 de grade și minima de 15-17 grade.Presiunea atmosferică va contiuna să crească.

Ultima oră
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
22:52 - Cristian Diaconescu: NATO și SUA au spus foarte clar că la o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina răspunsul nu va fi unul militar / Reacția Alianței de sprijin în caz de criză diferă între Marea Baltică și Marea Neagră (VIDEO)