Interceptări în dosarul „Butoane”: Membrii grupării foloseau nume de cod

Interceptări în dosarul „Butoane”: Membrii grupării foloseau nume de cod
Foto: evz.ro

Gruparea „Butoane”, protejată de senatorul Cezar Măgureanu, din care fac parte oameni de afaceri şi mari şefi din ANAF a luat în calcul varianta unor interceptări care le putea oricând stopa activitatea infracțională. Pentru a-și putea duce la bun sfârșit combinațiile, membrii grupării foloseau nume de cod.

Convorbirile depuse la dosar de procurorii DIICOT au fost suficient de convingătoare pentru judecătorii Tribunalului Bucureşti, care au decis emiterea a 39 de mandate de arestare într-unul dintre cele mai mari dosare de evaziune fiscală şi rambursare ilegală de TVA din România.

Membrii grupării specializate în evaziune fiscală aveau legături strânse, înclusiv cu cetăţenii bulgari care i-au ajutat prin firme fantomă să piardă urma unor cantităţi uriaşe de marfă. Ori de câte ori aveau o problemă, suspecţii se contactau telefonic, folosind nume de cod.

În data de 13.07.2011, Constantin Tudor este contactat de un doamnă cunoscută sub apelativul „Cătălina”, căreia îi spune că Sorin Stuparu vrea să finanţeze premierul cu 1.000.000 de euro pentru că firma va fi cumpărată de către Hoctif, iar el vrea să cumpere zahăr de la Lemarco, pe care să îl vândă fără niciun câştig doar ca să învârtă banii.

Procurorii cred că aceştia vorbeau de societăţi comerciale prin care interlocutorii desfăşurau operaţiuni cu produse care aveau un preţ de achiziţie sub preţul pieţei.

Procurorii au stabilit că Octavian Grecu zis Butoane era un persoanj important pe filiera tranzacţiilor ilegale cu zahăr. Interlopul a fost arestat la fel ca şi alţi doi directori din ANAF.

Gruparea, spun procurorii a fost protejată de senatorul Cezar Măgureanu, care a primit interdicţia de a părăsi ţara, timp de 30 de zile. Ginerele său se numără printre arestaţi. În acest caz au fost efectuate peste 250 de percheziţii, iar prejudiciul depăşeste 120 de milioane de euro.

Interceptări în dosarul „Butoane”

Embed: " />

Tags: