Ioan Paul al II-lea și Ioan al XXIII-lea, canonizați pe 27 aprilie 2014, în cadrul unei ceremonii unice

Ioan Paul al II-lea și Ioan al XXIII-lea, canonizați pe 27 aprilie 2014, în cadrul unei ceremonii unice
Ioan Paul al II-lea și Ioan al XXIII-lea vor fi canonizați în data de 27 aprilie 2014, în cadrul unei ceremonii unice care va fi organizată la Vatican. Anunțul va fi făcut, vineri, de Papa Francisc,...

Ioan Paul al II-lea și Ioan al XXIII-lea vor fi canonizați în data de 27 aprilie 2014, în cadrul unei ceremonii unice care va fi organizată la Vatican.

Anunțul va fi făcut, vineri, de Papa Francisc, relatează BBC News.

Suvernaul Pontif a confirmat că aceste două figuri importante ale Bisericii catolice, Karol Wojtyla (papă între 1978 – 2005) şi Angelo Giuseppe Roncalli (papă între 1958 – 1963), vor fi declaraţi sfinţi.

Tot pe 27 aprilie 2014 va fi celebrată Duminica Mizericordiei Divine, sărbătoare special creată de Ioan Paul al II-lea.

Ceremonia va avea loc în Piața Sf. Petru.

Ioan Paul al II-lea, primul papă polonez din istorie, va fi canonizat într-un timp record, la nouă ani de la moartea sa.

Papa Francisc a adus o inovaţie pentru canonizarea lui Ioan al XXIII-lea, fără să aştepte atribuirea unui miracol realizat de acesta. Ioan al XXIII-lea a inaugurat Marele Conciliu ecumenic Vatican II (1962 – 1965), care şi-a propus să deschidă Biserica spre lume. Imaginea pe care a lăsat-o posterităţii este aceea a unui pastor apropiat de oameni, simplu şi cu simţul umorului.

Dublacanonizare exprima voința Papei Francisc de a menține un echilibru între două figuri diferite ale catolicismului şi de a evita apariţia în rândul credincioşilor a unui veritabil cult al personalităţii pentru Ioan Paul al II-lea.

Benedict al XVI-lea a decis să facă o excepţie de la intervalul obligatoriu de cinci ani între beatificare şi canonizare (Ioan Paul al II-lea a fost beatificat în mai 2011) pentru a deschide dosarul de sanctificare a predecesorului său.

Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)