Judecător, aspru criticat după ce a condamnat un bărbat la 30 zile de închisoare pentru că a violat o adolescentă

Judecător, aspru criticat după ce a condamnat un bărbat la 30 zile de închisoare pentru că a violat o adolescentă
Un judecător din Montana este acum subiectul zilei în întreaga lume după ce a condamnat un bărbat la numai 30 de zile de închisoare pentru că ce a violat o adolescentă, motivând că fata arată mai mare decât...

Un judecător din Montana este acum subiectul zilei în întreaga lume după ce a condamnat un bărbat la numai 30 de zile de închisoare pentru că ce a violat o adolescentă, motivând că fata arată mai mare decât vârsta sa cronologică, informează LA Times.

Bărbatul, un profesor de liceu a abuzat sexual o fată de 14 ani, aceasta luându-și viața în 2010, când avea 17 ani, din cauza rușinii.

Un protest a fost programat pentru joi, iar organizatorii cer demisia judecătorului.

Cu toate că procurorii au cerut 20 de ani de închisoare, cu 10 ani de suspendare, judecătorul a decis ca acesta să petreacă în spatele gratiilor 30 de zile.

Judecătorul Baugh a afirmat că după ce a reanalizat declarațiile fetei dinainte să moară, a ajuns la concluzia că tânăra avea probleme adolescentine.

Cred că lumea are în minte că a fost un viol violent, forțat, oribil… A fost oribil doar în ceea ce privește vârsta ei, dar nu a fost un viol forțat”, a declarat judecătorul.

Profesorul Rambold a mai fost condamnat în 2008 pentru trei capete de acuzare de relații sexuale fără consințământul fetelor, după ce acestea i-au dezvăluit unui preot că au fost abuzate de un profesor.

După moartea fetei, Rambold a recunoscut un viol și a făcut o înțelegere prin care va urma un program de reabilitare și nu va mai avea niciun contact cu alți copii fără supraveghere.

Tags: