Justiția franceză a dechis o anchetă asupra patrimoniului unui unchi al președintelui Bashar al-Assad

Justiția franceză a dechis o anchetă asupra patrimoniului unui unchi al președintelui Bashar al-Assad
Justiția franceză a deschis o anchetă asupra patrimoniului din această țară al lui Rifaat al-Assad, un unchi al președitnelui sirian Bashar al-Assad, potrivit unei surse judiciare citate de AFP. Ancheta a...

Justiția franceză a deschis o anchetă asupra patrimoniului din această țară al lui Rifaat al-Assad, un unchi al președitnelui sirian Bashar al-Assad, potrivit unei surse judiciare citate de AFP.

Ancheta a fost declanșată în urma unei plângeri ce a fost depusă pe 13 septembrie de asociațiile anticorupție Sherpa și Transparency International France. Acestea îl suspectează pe Rifaat al –Assad că a adunat un ”patrimoniu extraordinar” prin corupție.

Asociațiile citează între proprietățile franceze al lui Assad un hotel, „câteva zeci de apartamente” în cartiere de lux la Paris şi un domeniu de aproximativ 45 de hectare în apropiere de capitala franceză.

Unchiul lui Bashar al-Assad, în vârstă de 66 ani, se află în relații tensionate cu Damascul încă din 1984.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)