Kanye West, Jay-Z, Frank Ocean şi Fun, favoriții Premiilor Grammy de anul acesta

Kanye West, Jay-Z, Frank Ocean şi Fun, favoriții Premiilor Grammy de anul acesta
Artiştii rock şi R&B sunt favoriţi anul acesta la cea de-a 55-a ediţie a premiilor Grammy. Dacă în 2012, Adele a fost cea care a făcut furori, criticii spun că în 2013 solistul Frank Ocean şi trupa Fun au...

Artiştii rock şi R&B sunt favoriţi anul acesta la cea de-a 55-a ediţie a premiilor Grammy. Dacă în 2012, Adele a fost cea care a făcut furori, criticii spun că în 2013 solistul Frank Ocean şi trupa Fun au şanse mari să plece acasă cu cele mai multe premii.

Kanye West, Jay-Z, dar şi Frank Ocean şi Fun sunt cei mai nominalizaţi artişti de la ediţia din acest an a premiilor Grammy. Aceştia au primit câte 6 nominalizări, adică exact atâtea premii câte a câştigat anul trecut Adele.

Anul acesta, şi românii vor avea emoţii la decernarea premiilor. Marius Moga este nominalizat la categoria cel mai bun album vocal pop. Piesa compusă pentru cei de la Maroon 5, „The Man Who Never Lied”, a fost inclusă pe materialul „Overexposed” al fomaţiei care a fost foarte apreciat de critici.

Unul dintre cele mai dorite trofee este înregistrarea anului, pentru care se bat nume mari: Taylor Swift, Kelly Clarkson sau Gotye. Dintre toate piesele însă, în opinia specialiştilor cel mai bine stau megahitul „Somebody That I Used to Know” şi piesa celor de la the Black Keys.

La albumul anului, bătălia se dă între albume rock. Şi aici, Frank Ocean şi Fun au şanse mari să primească un gramofon pentru vânzările albumelor „Channel Orange”, respectiv „Some Nights”.

Piesa „We Are Young” a americanilor de la Fun se regăseşte şi pe lista nominalizărilor la categoria cântecul anului. Concurenţa este serioasă: piese care au făcut înconjurul lumii, precum „Call Me Maybe” a lui Carly Rae Jepsen sau „Stronger”, interpretată de Kelly Clarkson. Criticii mizează însă pe artistul R&B, Miguel Pimentel.

Frank Ocean este favorit şi la secţiunea cel mai bun artist nou, mai ales în viziunea specialiştilor. Artistul care a compus inclusiv pentru John Legend trebuie să se lupte însă cu promovarea mai puternică a rivalilor săi din competiţie.

În ceea ce priveşte artiştii care vor performa pe scena premiilor Grammy, spectatorii vor avea parte de recitaluri din partea unor nume mari ca Justin Timberlake, Rihanna, Bruno Mars sau Sting.

Favoriții Premiilor Grammy 2013

Embed:

 

Tags: