Kofi Annan a demisionat din funcția de emisar al ONU și al Ligii Arabe pentru Siria

Kofi Annan a demisionat din funcția de emisar al ONU și al Ligii Arabe pentru Siria
Kofi Annan a demisionat din funcția de trimis al ONU și al Ligii Arabe pentru Siria, într-un moment în care violențele din țara respectivă au atins apogeul. Potrivit RT, Annan a motivat decizia sa prin...

Kofi Annan a demisionat din funcția de trimis al ONU și al Ligii Arabe pentru Siria, într-un moment în care violențele din țara respectivă au atins apogeul.

Potrivit RT, Annan a motivat decizia sa prin acuzele aduse în ultima vreme misiunii sale de către membrii consiliului ONU. De asemenea, Annan și-a exprimat speranța ca planul său de pace pentru Siria și grupul de Acțiune pentru Siria să nu fie abandonate.

Kofi Annan îndeplinea funcția de trimis special al ONU din februarie 2012. În această calitate, a alcătuit un plan de acțiune care cuprindea șase puncte care prevedea, printre altele, încetarea violențelor și a focului și interzicerea folosirii armamentului greu.

În iulie, Annan a recunoscut eșecul misiunii sale după ce violențele au continuat și chiar s-au intensificat.

Secretarul general al ONU Generalul Ban Ki-moon a anunțat că va discuta cu reprezentații Ligii Arabe pentru a stabili un succesor.