Laura Codruţa Kovesi: Încetarea delegării pe funcție a lui Papici și Alexandru a creat o vulnerabilitate și a perturbat activitatea DNA

Laura Codruţa Kovesi: Încetarea delegării pe funcție a lui Papici și Alexandru a creat o vulnerabilitate și a perturbat activitatea DNA

Modul în care au fost înlocuiţi procurorii Lucian Papici şi Mariana Alexandru a creat o vulnerabilitate în interiorul DNA, consideră procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Laura Codruţa Kovesi spune că nu este normal să demiţi un om fără niciun  motiv şi cu atât mai puţin, după ce în urmă cu 7 zile, îi fusese prelungită delegarea în funcţie.

„Încetarea delegării pe funcție a lui Papici și Alexandru a creat o vulnerabilitate și a perturbat activitatea DNA-ului. Nu poți să înlocuiești un om dintr-o funcție de conducere fără niciun motiv și după 7 zile dupa ce i-ai aprobat prelungirea delegării”, a declarat Kovesi, la TVR.

Ea susţine că nu a fost informată dinainate de ce se va întâmpla şi că a fost pusă în faţa faptului implinit.

„Domnul Nițu a discutat cu mine în momentul în care m-a sunat și mi-a spus că a încetat delegările celor doi procurori șefi cu funcții de conducere și că a delegat alți doi procurori șefi. Nu am primit nicio explicație nu mi s-au comunicat motivele mi s-a spus că este decizia pe care și-o asumă și că îmi trimite ordinele prin fax pentru a le pune în aplicare”, a mai spus Kovesi.

Mai mult, procurorul şef al DNA, a cerut în scris ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, menţinerea procurorilor demişi în vechile funcţii.

„Am revenit la ministrul Justiției cu o recomandare în sensul ca să fie menținuți în funcție Papici și Mariana Alexandru. Urmează ca dumnealui să ia o decizie”, a spus Kovesi.

Cât priveşte acuzaţiile aduse de Victor Ponta, că DNA face dosare politice, Kovesi a ţinut să explice foarte clar.

„Faptul că investigăm dosare în care sunt implicați politicieni nu înseamnă că facem dosare politice”, a conchis procurorul.

Kovesi: Demiterea lui Papici și Alexandru a creat o vulerabilitate în DNA

Embed:
Ultima oră
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)