Le Monde, articol elogios despre Muzeul Țăranului Român din București

Le Monde, articol elogios despre Muzeul Țăranului Român din București
Publicaţia franceză Le Monde a dedicat într-una dintre ediţile sale un articol elogios Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti. Materialul face parte dintr-o serie intitualată  "Improbables musées" ....

Publicaţia franceză Le Monde a dedicat într-una dintre ediţile sale un articol elogios Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti. Materialul face parte dintr-o serie intitualată  „Improbables musées” . Aceasta are ca scop prezentarea a 12 instituţii de gen europene marcate de originalitate. Articolul dedicat Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti este al doilea din această serie.

Autorul articolului despre Muzeul Ţăranului Român scrie că pentru unii numele muzeului  „un spaţiu al memoriei riguros şi derutant” poate provoca zâmbete. Jurnalistul francez Jean-Jacques Larrochelle mai precizează că în timpul unei conferinţe din 2012, istoricul de artă Jean-François Chevrier a plasat această instituţie în panteonul reuşitelor muzeografice alături de opere celebre.Totodată autorul face şi o scurtă prezentare istorică a muzeului , vorbind şi despre patrimoniul acestuia şi despre clădirea care îl găzduieşte:

„Recurgerea, uneori, la construcţii sumare, fragile sau brute, seamănă mai mult cu instalaţiile artistice efemere decât cu expunerea pe temen lung. Pentru a înţelege sensul acestui ansamblu riguros şi derutant, nu e nevoie de prea multe explicaţii, decât în scurte prezentări, unele prinse cu cuie sau lipite chiar pe perete”, se arată în articol.

Ziariştii mai scriu că în 1996, Muzeul Ţăranului  Român a obţinut titlul de European Museum of the Year Award.

Seria de articole „Improbables musées” a cotidianului Le Monde are ca scop prezentarea a 12 instituţii de gen europene marcate de originalitate. Articolul dedicat Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti este al doilea din această serie.