Legea maidanezilor, discutată la Curtea Constituțională

Legea maidanezilor, discutată la Curtea Constituțională

Legea maidanezilor este discutată miercuri de judecătorii Curţii Constituţionale. Asta după ce 29 de parlamentari, în frunte cu Marius Marinescu, au făcut o sesizare la CCR, cu privire la forma în care Parlamentul a adoptat proiectul de lege.

Această lege permite prelungirea termenului de la 7 la 14 zile, termen în care pot să fie adoptați câinii maidanezi. Mai apoi, autoritățile pot decide dacă vor fi eutanasiați sau vor rămâne în adăpost. Singura condiție este ca autoritățile să stabilească dacă pot dispune de fondurile necesare pentru îngrijirea acestor animale.

Curtea Constituţională a fost sesizată pe data de 14 septembrie printr-o scrisoare trimisă de Marius Marinescu. Documentul a fost făcut public în exlusivitate la postul nostru de televiziune. Semnatarii sesizării susțin că forma în care actul normativ a fost adoptat de Parlament diferă fundamental, atât în ceea ce privește concepția, cât și în ceea ce privește conținutul, de cea adoptată de Senatul României la data de 12 martie 2013.

Dacă se decide că legea este neconstituțională, va fi trimisă înapoi în Parlament, altfel legea merge la promulgare.

Vom discuta cu ceilalți, pe la ora două o să aveți un răspuns. Sigur vom da o decizie pentru că nu putem să-i ținem atât de mult pe oamenii ăia care stau în picioare. Și nu au patru lăbuțe”, a declarat înaintea începerii ședinței judecătorul CCR Augustin Zegrean.

În paralel, în faţa Parlamentului se desfășoara un miting, unde oamenii susţin că eutanasierea câinilor fără stăpân din Capitală nu reprezintă o soluție. La Parchet încă sunt audieri în cazul morţii lui Ionuţ Anghel, copilul de 4 ani, omorât de maidanezi.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)