Libia: Cel puţin 10 morţi în urma atacurilor de la Misrata

Libia: Cel puţin 10 morţi în urma atacurilor de la Misrata
Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 50 au fost rănite sâmbătă la Misrata, în urma unor confruntări violente, la scurt timp după ce regimul de la Tripoli a anunţat că va preda triburilor...

Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 50 au fost rănite sâmbătă la Misrata, în urma unor confruntări violente, la scurt timp după ce regimul de la Tripoli a anunţat că va preda triburilor locale controlul asupra oraşului.

„Suntem copleşiţi, depăşiţi, nu mai avem nimic – nici personal, nici echipamente, nici medicamente”, a declarat medicul Khalid Abou Salra de la spitalul al Hikma.Oraşul Misrata, situat la 200 de kilometri est de Tripoli, este scena unui război sângeros între rebeli şi forţele loiale regimului lui Muammar Gaddafi.

Ministrul adjunct de Externe libian, Khaled Kaaim, a declarat vineri seară că regimul de la Tripoli va preda triburilor loiale controlul asupra oraşului Misrata.

Oficialul a adăugat că armata libiană se va retrage din oraş, iar conflictul aflat în desfăşurare va fi rezolvat de liderii triburilor.