Masacru la un colegiu din Nigeria: Cel puțin 50 de persoane ucise de către islamiști extremiști

Masacru la un colegiu din Nigeria: Cel puțin 50 de persoane ucise de către islamiști extremiști
Masacru la un colegiu din Nigeria. Cel puțin 50 de persoane au fost ucise după ce mai mulți indivizi au deschis focul într-un colegiu din nord-estul ţării. Atentatorii fac parte din gruparea islamistă extremistă...

Masacru la un colegiu din Nigeria. Cel puțin 50 de persoane au fost ucise după ce mai mulți indivizi au deschis focul într-un colegiu din nord-estul ţării. Atentatorii fac parte din gruparea islamistă extremistă Boko Haram, au anunţat surse militare nigerine.

Atacatorii au pătruns în căminul colegiului situat în nord-estul Nigeriei, unde toți studenții dormeau. Bărbații au deschis focul, împușcând mortal peste 50 de elevi, după care au incendiat mai multe săli de clasă.

În momentul atacului, în clădirea colegiului se aflau peste o mie de elevi, imobilul fiind ulterior evacuat.

Din primele cercetări, se pare că atacatorii fac parte din gruparea islamistă extremistă Boko Haram. De altfel, nord-estul Nigeriei se află sub stare de urgență, din cauza deselor atacuri care au loc aici.

Gruparea Boko Haram este responsabilă pentru mai multe incidente de acest gen în această zonă a țării împotriva populației de religie creștină. Și asta pentru că organizația ar solicita formarea unui stat islamic independent.