Mexic: Cel puțin 40 de persoane au murit din cauza celor două furtuni tropicale

Mexic: Cel puțin 40 de persoane au murit din cauza celor două furtuni tropicale
Cel puțin 40 de morți și 230.000 de sinistrați este bilanțul victimelor celor două furtuni tropicale care s-au abătut asupra Mexicului, informează BBC News. Ploile şi rafalele puternice de vânt care...

Cel puțin 40 de morți și 230.000 de sinistrați este bilanțul victimelor celor două furtuni tropicale care s-au abătut asupra Mexicului, informează BBC News.

Ploile şi rafalele puternice de vânt care au afectat în decursul weekend-ului peste 20 din cele 32 de state mexicane au provocat inundaţii, alunecări de teren şi creşteri puternice ale cursurilor de apă, care au distrus numeroase locuinţe şi căi de comunicaţii.

Potrivit unui purtător de cuvânt al protecției civile a statului, ultimul bilanţ oficial stabilit de autorităţile federale menţiona 40 de morţi în întreaga ţară, după moartea a 12 persoane într-o alunecare de teren în statul Veracruz, în estul ţării.

„Avem în acest moment 12 persoane moarte şi între 7 şi 8 lipsă” după o alunecare de teren survenită în localitatea Altotonga, a anunţat purtătorul de cuvânt.

În acest stat de pe coasta golfului Mexic, ploile şi inundaţiile puternice au dus la evacuarea a 23.000 de persoane şi la închiderea şcolilor, marţi.

Uraganul Ingrid, devenit furtună tropicală când a atins uscatul în cursul dimineţii de luni, avansează către interiorul ţării cu rafale de până la 100 de kilometri pe oră însoţite de ploi puternice.

De la începutul weekend-ului, „peste două treimi din teritoriu au fost afectate”, a anunţat pentru presă ministrul de Interne Miguel Angel Osorio Chong, în timp ce zeci de mii de persoane au fost evacuate, în special în vestul ţării.

Pe coasta pacifică, furtuna Manuel, care a atins uscatul sâmbătă seară în apropiere de portul Manzanillo (statul Colima) a pierdut din intensitate luni şi a fost localizat mai în largul coastelor occidentale, afectând mai ales statele Jalisco, Colima, Michoacan (vest) şi Guerrero (sud-vest), conform Serviciului meteorologic naţional (SMN) mexican.

Conform guvernatorului statului Guerrero, 50 de municipalităţi au fost afectate şi în jur de 238.000 de locuitori sunt sinistraţi în timp ce un total de 20.000 de persoane au fost evacuate.

Tags: