Ministrul de Externe bulgar consideră ”absurdă” atitudinea Franței vizavi de romii bulgari

Ministrul de Externe bulgar consideră ”absurdă” atitudinea Franței vizavi de romii bulgari
Atitudinea Franței față de romii bulgari este ”absurdă”, susține șeful diplomației bulgare Kristian Vigening, precizând că această problemă nu are de ce să fie relaționată de admiterea Bulgariei...

Atitudinea Franței față de romii bulgari este ”absurdă”, susține șeful diplomației bulgare Kristian Vigening, precizând că această problemă nu are de ce să fie relaționată de admiterea Bulgariei în spațiul Schengen/

„O asemenea atitudine în cadrul Uniunii Europene (UE) este absurdă”, „ea aminteşte practici din timpuri vechi. Aceste aluzii la deportare merg prea departe”, a declarat sâmbătă ministrul pentru postul public de radio BNR. El a apreciat, săptămâna aceasta, că „majoritatea (romilor, şi anume bulgari şi români) ar trebui condusă la frontieră”, considerând că membrii acestei etnii nu se pot integra în Franţa.

Ministrul a declarat, la New York, unde participa la Adunarea Generală a ONU, că numărul romilor bulgari în Franța este ”minim” și că aceștia nu sunt ”cei care creează probleme, sugerând că cea mai mare a imigranţilor romi în Franţa sunt români.

Autorităţile franceze au declanşat o adevărată cruciadă împotriva romilor români şi bulgari. Declaraţiile dure ale ministrului francez de Interne sunt susţinute de primarii din Franţa. Ministrul de interne francez a afirmat că ţara sa nu are vocaţia de a primi şi citez „toată mizeria din lume”. (Detalii AICI)

Tags: