Mircea Dușa, propus pentru șefia MAI. Corlățean la MAE, Mona Pivniceru la Justiție, Radu Stroe la Administrație. În Guvern intră și Dan Șova

Mircea Dușa, propus pentru șefia MAI. Corlățean la MAE, Mona Pivniceru la Justiție, Radu Stroe la Administrație. În Guvern intră și Dan Șova

Victor Ponta a anunțat luni că portofoliul de la Interne va fi preluat, după demisia lui Ioan Rus, de Mircea Dușa. De asemenea,  Radu Stroe îl va înlocui pe Victor Paul Dobre în postul de ministru delegat pentru Administrație.

De asemenea, după cum se anunțase anterior în presă, schimbările în cadrul Executivului au vizat mai mult decât funcțiile eliberate luni dimineață de Rus și Dobre (Detalii AICI).

Astfel, la MAE, conducerea va fi preluată de Titus Corlățean, acesta fiind înlocuit la Justiție de judecătorul Mona Pivniceru. Nu în ultimul rând, Dan Șova a fost propus ministru pentru relația cu Parlamentul.

Practic, singura persoană remaniată este Andrei Marga, despre care Victor Ponta nu a dat detalii.

Ponta a precizat că președintele interimar Crin Antonescu a acceptat toate propunerile și că probabil luni seara va avea loc ceremonia de învestire a noilor miniștri.

”Guvernul trebuie să se adapteze noii situații prin luarea unor măsuri, nu atât prin schimbarea de oameni, ci mai ales o schimbare clară de strategie” a motivat Ponta schimbările operate în cadrul Executivului.

Ponta anunță schimbările operate în cadrul Guvernului

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22431').select();" id="embed_text_22431" />