Mona Pivniceru, de la apropierea de PNL la prietenia cu Mariana Alexandrescu, fostă consilieră a lui Adrian Năstase

Mona Pivniceru, de la apropierea de PNL la prietenia cu Mariana Alexandrescu, fostă consilieră a lui Adrian Năstase
Foto: ziarelive.ro

Judecătorul Mona Pivniceru, propusă de premierul Victor Ponta, la portofoliul Justitiţiei şi fotografiată în timp ce se urca în maşina lui Andrei Năstase, are legături strânse cu politica. De-a lungul vremii, magistratul a participat la şedinţele PNL, dar şi la aniversările liderilor conservatori.

Joi au apărut informații potrivit cărora Pivniceru s-a urcat într-o mașină condusă de Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase. Judecătoarea susţine că a fost luată de acasă de Mariana Alexandrescu, consilier pe probleme juridice al lui Adrian Năstase fără a şti cui îi aparţine maşina.

”Relaţiile doamnei Alexandrescu sunt relaţiile dânsei. A venit cu o maşină, m-am urcat în ea. Am mers până acasă la ea. Pe scurt, ăsta e filmul. Nu ştiu a cui este maşina, nu l-am văzut pe băiatul lui Năstase niciodată, nu am stat niciodată de vorbă cu el, nu ştiu cum arată. L-am văzut o dată la televizor şi atât. Deci eu nu am voie să mă urc în ce maşină vreau?” a spus Pivniceru.

Ulterior, au apărut informații potrivit cărora judecătoarea ar putea renunța la propunerea făcută de premierul Ponta pentru preluarea portofoliului de la Justiția. Mona Pivniceru a negat.

Pe de altă parte, Victor Ponta a anunţat că Mona Pivniceru nu este indispensabilă.

Daca doamna Pivniceru nu mai doreşte să mai fie ministru, că nu pot s-o numesc cu forţa, că nu e colonel, să asculte ordine, o să fac altă propunere după ce mă consult cu domnul preşedinte interimar Antonescu” a spus Ponta.

Vezi AICI mai multe detalii despre scandalul Mona Pivniceru.

Cine este Mona Pivniceru?

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22713').select();" id="embed_text_22713" />
 

Referitor la acest scandal, Dana Năstase, soția fostului premier, a declarat că mașina în care a urcat Pivniceru a fost pusă la dispoziția Marianei Alexandrescu și că nu știe traseul făcut de aceasta din urmă.

Alexandrescu a povestit că a luat-o pe Pivniceru pentru a merge la ea acasă, să „servească împreună o felie de tort.”

Mariana Alexandrescu este fostul consilier pe probleme juridice al premierului Adrian Năstase, în perioada 2003 – 2004 și a rămas o apropiată a familiei Năstase. Din calitatea pe care o avea, a colaborat cu CSM la elaborarea Legii practicii juridice. Cele două s-au apropiat după moartea soțului lui Alexandrescu.

„Este un tehnician care lucrează la parlament și care ne-a consiliat cum să facem formularistica pentru legea aceasta. După ce a murit șoțul doamnei Alexandrescu, m-am simțit cumva datoare să fiu mai aproape de ea”, a explicat Pivniceru, potrivit HotNews.

Mariana Alexandrescu, prietena Monei Pivniceru

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22712').select();" id="embed_text_22712" />