New York Times a publicat o înregistrare video cu executarea a șapte militari sirieni de către rebeli (VIDEO)

New York Times a publicat o înregistrare video cu executarea a șapte militari sirieni de către rebeli (VIDEO)
Cotidianul New York Times a publicat o înregistrare video care prezintă executarea unor soldaţi sirien, în care se demonstrează cruzimea de care dau dovadă rebelii în zonele pe care le controlează.În...

Cotidianul New York Times a publicat o înregistrare video care prezintă executarea unor soldaţi sirien, în care se demonstrează cruzimea de care dau dovadă rebelii în zonele pe care le controlează.

În filmuleț se poate observa cum 7 deținuți soldați sirieni sunt capturați, 5 dintre ei fiind legați și având urme roșii pe spate.
Ei stau cu capetele lipite de pământ în timp ce comandantul rebelilor, cunoscut sub apelativul „Unchiul”, recită un poem revoluţionar.

După terminarea poemului, acesta îl împuşcă în cap pe primul prizonier. Oamenii lui continuă procesul, ucigând toţi cei şapte bărbaţi de la picioarele lor.

Scena oferă o privire întunecată asupra modului în care mulţi rebeli au adoptat unele dintre tacticile brutale şi crude ale regimului pe care încearcă să îl îndepărteze de la putere.

Înregistrarea video a fost scoasă clandestin din Siria, în urmă cu câteva zile, de un fost rebel dezgustat de aceste crime.

Bărbatul de 47 de ani cunoscut în nordul Siriei drept „Unchiul”, conduce un grup relativ necunoscut format din mai puţin de 300 de luptători, a declarat unul dintre oamenii lui.

Comerciant şi proprietar de animale înainte de război, Issa a format un grup de luptă la începutul mişcării folosindu-şi propriii bani pentru a cumpăra arme şi suportând cheltuielile luptătorilor. Motivaţia lui, susţine sursa citată, este răzbunarea.

Rebelii sirieni execută 7 soldați

Embed:

 

Ultima oră
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020