Nini Săpunaru: Nu mai am nicio legătură cu Europroiect SRL, firma anchetată de DNA

Nini Săpunaru: Nu mai am nicio legătură cu Europroiect SRL, firma anchetată de DNA
Foto: wall-street.ro

Deputatul PNL Nini Săpunaru a declarat, sâmbătă, că nu mai are „nicio legătură” cu firma Europroiect SRL, urmărită penal de DNA, şi că, din 1997, când a fost numit şef al Vămilor nu a mai fost implicat în activitatea de management a acesteia.

Nu mai am nicio legatură cu SC Europroiect SRL. Acţiunile pe care le deţineam la această societate comercială au fost cesionate in favoarea asociatului meu. Tot pentru corecta informare vă spun că, din anul 1997 de cand am fost numit secretar de stat, şef al Direcţiei Generale a Vămilor, nu am mai fost
implicat in activitatea de management a respectivei firme. Am renunţat şi la calitatea de acţionar la această firmă pentru a nu lăsa loc de interpretări sau pentru a nu se creea un conflict de interese, avand in vedere posibila mea desemnarea in funcţia de Ministru al Transporturilor
„, a declarat Săpunaru, pentru Mediafax.

Acesta a mai precizat că Europroiect SRL „nu a avut niciodată contracte incredinţate direct de CNADR sau de către Ministerul Transporturilor”.

Deputatul PNL spune că cercetarea pe care o face DNA asupra acestei firme ” vizează direct administratorul firmei, fiind vorba de o presupusă infracţiune săvarşită anul trecut”.

Potrivit jurnaliștilor de la Evenimentul Zilei, de mai bine de un an, DNA Iaşi anchetează o serie de contracte încheiate cu statul de către o firmă la care Nini Săpunaru a avut până acum câteva săptămâni 49,5% din acţiuni. (Detalii AICI)

Nini Săpunaru a fost propus de Crin Antonescu pentru funcţia de ministru al Transporturilor în locul lui Ovidiu Silaghi, care s-a retras după ce Parchetul a cerut Parlamentului acordul pentru începerea urmăririi penale pentru fapte de corupţie.