O delegație a ONU va vizita Coreea de Nord, pentru a evalua pagubele făcute de inundațiile devastatoare (VIDEO)

O delegație a ONU va vizita Coreea de Nord, pentru a evalua pagubele făcute de inundațiile devastatoare (VIDEO)
O echipă a Organizației Națiunilor Unite va vizita, începând de marți, Coreea de Nord, pentru a evalua pagubele cauzate de recentele inundații din această țară, în vederea alcătuirii unui plan de ajutor....

O echipă a Organizației Națiunilor Unite va vizita, începând de marți, Coreea de Nord, pentru a evalua pagubele cauzate de recentele inundații din această țară, în vederea alcătuirii unui plan de ajutor. Echipa aceasta este cea mai importantă delegatie care să viziteze statul de la venirea la putere a noului lider, Kim Jong-un, acum șapte luni.

Vizita vine în urma unei întâlniri dintre reprezentanții ONU și ai Coreei de Nord de luni, unde Pyongyangul a prezentat evaluările daunelor, a relatat Christopher de Bono, oficial al ONU, citat de Reuters.

Coreea de Nord este una dintre cele mai izolate țări din lume, păstrând secrete majoritatea afacerilor sale interne. Aceasta nu s-a schimbat de la venirea lui Kim Jong-un la putere, deși inundațiile au mai reprezentat oportunități pentru contact cu exteriorul.

Conform mass mediei de stat din Coreea de Nord, inundațiile cauzate de ploile torențiale dintre 18 și 25 iulie au ucis 88 de persoane, au lăsat zeci de mii fără locuință și a făcut ravagii în zonele agricole. Mai mult, încă 400 de milimetri de ploaie au căzut de duminică dimineață până luni dimineață.

Inundațiile vin în urma unei perioade de secetă și vor crește cu siguranță prețul alimentelor. Conform nord coreenilor fugiți peste graniță în Coreea de Sud, prețul orezului a crescut deja peste cel pe care și-l permit majoritatea cetățenilor.

Chiar și în mod normal, situația acestei țări, cel mai stalinist stat de pe planetă, este una dificilă. Riscul de inundații este crescut din cauza despăduririlor masive. Și mai grav este că cea mai mare parte a populației trăiește în sărăcie și foame, lipsa hranei ducând inclusiv la canibalism în unele cazuri.

Inundații devastatoare în Coreea de Nord

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22223').select();" id="embed_text_22223" />