Operaţiune de salubrizare în sudul Japoniei, după erupţia unui vulcan

Operaţiune de salubrizare în sudul Japoniei, după erupţia unui vulcan
Orașul meridional japonez Kagoshima este răspândit de numeroși agenți de salubrizare și vehicule care stropesc cu apă pe străzi, după erupția unui vulcan din vecinătate.Un nor de praf s-a ridicat la 5.000 de...

Orașul meridional japonez Kagoshima este răspândit de numeroși agenți de salubrizare și vehicule care stropesc cu apă pe străzi, după erupția unui vulcan din vecinătate.

Un nor de praf s-a ridicat la 5.000 de metri altitudine duminică după-amiază, după o nouă erupţie a vulcanului Sakurajima, relatează AFP.

Vulcanul activ este situat la câţiva kilometri de Kagoshima, un oraş portuar din sudul insulei meridionat Kyushu, la aproximativ 1.000 de kilometri sud-vest de Tokyo.

După această nouă erupţie a vulcanului Sakurajima, a 500-a din acest an dar una dintre cele mai violente, cenuşa s-a împrăştiat în toată regiunea, căzând în special la Kagoshima.

Circulația a fost perturbată duminică, trenurile având întârzieri, iar automobilele fiind constrânse să îşi aprindă farurile în plină după-amiază.