Pakistanul a blocat aprovizionarea trupelor NATO în Afganistan, în urma unui atac soldat cu moartea a 26 de soldați pakistanezi

Pakistanul a blocat aprovizionarea trupelor NATO în Afganistan, în urma unui atac soldat cu moartea a 26 de soldați pakistanezi
Autorităţile pakistaneze au blocat aprovizionarea trupelor NATO din Afganistan, după ce elicoptere ale Alianţei nord-atlantice au pătruns în nord-vestul Pakistanului şi au atacat un post militar din apropierea...

Autorităţile pakistaneze au blocat aprovizionarea trupelor NATO din Afganistan, după ce elicoptere ale Alianţei nord-atlantice au pătruns în nord-vestul Pakistanului şi au atacat un post militar din apropierea graniţei afgano-pakistaneze.

Potrivit autorităţilor locale, 26 de militari pakistanezi şi-au pierdut viaţa în urma atacului.

Responsabili ai NATO de la Kabul au anunţat că vor vor oferi în scurt timp informaţii despre acest atac.
Elicoptere ale NATO au atacat, sâmbătă dimineaţă, un post al armatei pakistaneze de la frontiera cu Afganistanul, omorând 26 de militari şi rănind alţi 14, într-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului.

Potrivit Islamabadului, elicoptere ale NATO au bombardat în cursul dimineţii un post militar pakistanez de la Baizai, în districtul tribal Khyber, aflat la frontiera cu Afganistanul.

Nici ISAF, nici Statele Unite, care o conduc şi furnizează două treimi din trupe, nu au dezminţit o eventuală eroare.

Premierul pakistanez, Yousuf Raza Gilani, a protestat pe lângă NATO şi SUA şi a mers la Islamabad pentru a discuta cu preşedintele Asif Ali Zardari şi cu liderii puternicei armate, care a denunţat un atac „deliberat”.

În urma acestui atac, Islamabadul, un aliat al Statelor Unite în regiune, a decis să blocheze transporturile de provizii pentru forţa NATO din Afganistan care tranzitează teritoriul său.