Papa Francisc, către jandarmii de la Vatican: Vă cer să ne apărați împotriva bârfelor

Papa Francisc, către jandarmii de la Vatican: Vă cer să ne apărați împotriva bârfelor
Papa Francisc le-a cerut jandarmilor de la Vatican să lupte, atunci când pot, împotriva bârfelor și a denigrărilor, relatează AFP. "Vă cer să ne apăraţi şi împotriva bârfelor", le-a spus Papa...

Papa Francisc le-a cerut jandarmilor de la Vatican să lupte, atunci când pot, împotriva bârfelor și a denigrărilor, relatează AFP.

„Vă cer să ne apăraţi şi împotriva bârfelor„, le-a spus Papa jandarmilor.

Să îi cerem Sfântului Mihail (arhanghelul patron al jandarmilor) să ne ajute în acest război: să nu se vorbească niciodată rău despe celălalt, să nu se aplece urechea la indiscreţii. Şi dacă aud pe cineva în timp ce bârfeşte, îl arestez! Îi spun: aici nu se poate: Ieşiţi pe poarta Sfânta Ana (principala cale de acces la Vatican pentru angajaţi şi vizitatori), mergeţi afară şi continuaţi-vă bârfele afară„, a afirmat Papa Francisc.

„Nu discordiei„, a adăugat el, excplicând că nimeni nu este vaccinat împotriva acestui flagel.

Aş vrea ca voi să apăraţi nu numai uşile şi ferestrele Vaticanului, o muncă necesară şi importantă, ci să apăraţi şi uşile inimilor celor care lucrează la Vatican, unde tentaţia pătrunde ca şi în alte părţi„, a mai spus suveranul pontif.

Este o tentaţie care place diavolului, împotriva unităţii (…) Şi el caută să creeze război intern, un fel de război civil şi spiritual (…) Un război care se duce prin vorbe„, a comentat el.

Ultima oră