PDL cere cu fermitate demisia lui Oprescu: Un referendum este inutil din punct de vedere juridic, dar şi practic

PDL cere cu fermitate demisia lui Oprescu: Un referendum este inutil din punct de vedere juridic, dar şi practic
Foto: B1 TV

PDL cere cu fermitate demisia lui Sorin Oprescu de la Primăria Capitalei, pentru incompetenţa dovedită în rezolvarea problemei maidanezilor din Bucureşti.

Referendumul pe care l-a anunţat Oprescu, miercuri seară, „arată laşitatea maximă de care dă dovadă, transferând răspunderea unui măsuri de pe umerii săi, pe seama bucureştenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL Mihai Astărăstoaie.

„Oprescu este un laş, e principalul vinovat pentru moartea acestui copil. El a avut la dispoziţie, de când e primarul Capitalei, toate pârghiile necesare pentru a rezolva problema maidanezilor, dar nu a făcut nimic. El a declarat că ştie că 95% dintre bucureşteni cer eutanasierea câinilor, atunci de ce nu a făcut nimic tot acest timp?”, a mai declarat Astărăstoaie.

Potrivit acestuia, PDL susţine că referendumul privind problema maidanezilor este inutil din punct de vedere juridic, dar şi practic, întrucât alte 1.200 de persoane riscă să fie muşcate pe străzi până la aflarea rezultatului referendumului.

„Cu acest referendum, el le zice practic bucureştenilor să mai aştepte 30 de zile, timp în care încă 1.200 de persoane riscă să fie muşcate de câini. De ce vrea un referendum abia astăzi? Pentru ca Bucureştiul să îi confime incompetenţa? „, adaugă purtătorul de cuvânt al PDL.

Potrivit lui, PDL cere cu fermitate plecarea lui Sorin Oprescu de la Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a preveni şi alte tragedii.

„PDL cere ca pe buletinul de vot la referendum să fie trecută şi întrebarea `sunteţi de acord ca Oprescu să plece de la primărie?, încheie Astărăstoaie.

PDL: Oprescu să demisioneze urgent. Referendumul este absolut inutil

Embed:

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele