Politician austriac, inculpat pentru corupţie în dosarul PE în care este cercetat și Adrian Severin

Politician austriac, inculpat pentru corupţie în dosarul PE în care este cercetat și Adrian Severin
Fostul ministru conservator de Interne austriac Ernst Strasser a fost inculpat pentru corupţie în cadrul unui scandal de lobby la Parlamentul European, în care a fost implicat şi europarlamentarul român Adrian...

Fostul ministru conservator de Interne austriac Ernst Strasser a fost inculpat pentru corupţie în cadrul unui scandal de lobby la Parlamentul European, în care a fost implicat şi europarlamentarul român Adrian Severin, informează Mediafax.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la zece ani de închisoare.

Strasser, alături de  fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler și de europerlaentarul român Adrian Severin, a fost implicat în scandalul „Mită pentru amendamente”, izbucnit anul trecut. Jurnaliştii de la The Sunday Times au dat atunci publicităţii imagini în care trei europarlamentari au căzut în capcana de a lua bani pentru a promova amendamente în interesul unor oameni de afaceri.

Politicianul austriac susține că este nevinovat.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)