Ponta, despre situația din Siria: România a ezitat prea mult în a acuza regimul ilegitim și criminal

Ponta, despre situația din Siria: România a ezitat prea mult în a acuza regimul ilegitim și criminal
Primul-ministru Victor Ponta a vorbit, vineri, despre situația din Siria, precizând că România a ezitat prea mult în a spune că Siria are regim ilegitim și criminal.”Eu, ca prim-ministru, cred că...

Primul-ministru Victor Ponta a vorbit, vineri, despre situația din Siria, precizând că România a ezitat prea mult în a spune că Siria are regim ilegitim și criminal.

”Eu, ca prim-ministru, cred că solidaritatea și coordonarea noastră cu aliaţii noştri este lucrul cel bun. Şi mai cred, de asemenea – aici e o mică, într-adevăr, nuanţă diferită – eu cred că noi am ezitat prea mult în a spune foarte clar că Siria are un regim ilegitim şi criminal de mult timp. Poate că au fost alte interese pe care eu nu le cunosc, dar e un moment în care nu mai poţi să mai ascunzi lucrurile sub preş”, a spus Ponta.

Acesta a insistat că o decizie trebuie luată de CSAT, iar la rândul său, decizia trebuie supusă atenției Parlamentului.

„Nu ştiu dacă CSAT trebuie neapărat convocat. V-am spus că prin ministerul de Externe noi suntem în legătură permanentă şi imediat ce vom avea date concludetnte eu mă voi exprima. Evident, însă, decizia finală aparţine CSAT, dar eu cred că orice decizie importantă trebuie după aceea să mergem în Parlament cu ea. Nu putem să decide preşedintele şi cu mine sau câţi suntem în CSAT lucruri esenţiale”, a spus Ponta.