Ponta: Nu vom întârzia, nu vom boicota, nu vom invoca artificii procedurale pentru revenirea lui Băsescu la Cotroceni

Ponta: Nu vom întârzia, nu vom boicota, nu vom invoca artificii procedurale pentru revenirea lui Băsescu la Cotroceni
Foto: gov.ro

Parlamentarii USL nu vor întârzia şi nici nu vor boicota citirea deciziei Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului în plenul celor două Camere şi nici nu vor invoca existenţa cvorumului de plen, deşi formal cvorumul este obligatoriu, a declarat premierul Victor Ponta.

Pot să vă garantez în ceea ce priveşte PSD, USL, că noi nu vom ridica problema cvorumului, în sensul în care e o perioadă de vacanţe şi poate că nu vor fi atât de mulţi parlamentari. E o formalitate citirea. Nu vom întârzia, nu vom boicota, nu vom invoca noi un artificiu procedural. E o perioadă de vacanţe şi poate că nu vor fi atât de mulţi parlamentari, în primul rând ar trebui să vină cei de la PDL, dar noi nu vom ridica această formulă, e o formalitate citirea„, a spus Ponta, pentru TVR.

De asemenea, premierul a menționat că a discutat problema și cu Crin Antonescu şi au convenit că ar fi o greşeală întârzierea încheierii procedurilor de invalidare a referendumului.

Ponta a precizat că „strict formal” lipsa cvorumului ar constitui o problemă, dar, din punctul său de vedere, Parlamentul trebuie doar să asiste la citirea deciziei Curţii Constituţionale, după care decizia se publică în Monitorul Oficial, iar Traian Băsescu revine, ca preşedinte, la Cotroceni.