Ponta susține că ar putea fi luată decizia privind aderarea României la Schengen cu graniţele aeriene până la sfârșitul acestui an

Ponta susține că ar putea fi luată decizia privind aderarea României la Schengen cu graniţele aeriene până la sfârșitul acestui an
Foto: Inpolitics.ro

Până la sfârșitul acestui an ar putea fi luată decizia privind aderarea României la spațiul Schengen cu granițele aerniere, a declarat, luni, la Helsinki, premierul român Victor Ponta.

Premierul susține că un rol important în această decizie îl va avea următorul raport MCV în domeniul justiției.

„Tehnic suntem pregătiţi. Până la sfârşitul anului decizia ar putea fi luată privind primul pas, care priveşte graniţele aeriene”, a spus Ponta în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său finlandez Jyrki Katainen.

„Am înţeles cât de important va fi următorul raport MCV. Am făcut paşi pozitivi. Trebuie să fim foarte angajaţi în această direcţie”, a mai spus premierul român, cu ocazia vizitei sale oficiale în Finlanda, citează Agerpres.

Jyrki Katainen a afirmat la rândul său că România îndeplineşte toate condiţiile tehnice de aderare la spaţiul Schengen şi că Finlanda aşteaptă următorul raport MCV pentru a lua o decizie.

Tags:
Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)