Preot sibian, acuzat de abuz sexual și psihic de o fostă studentă de la Facultatea de Teologie (VIDEO)

Preot sibian, acuzat de abuz sexual și psihic de o fostă studentă de la Facultatea de Teologie (VIDEO)

Mărturisiri şocante ale unei foste studente la Facultatea de Teologie din Sibiu. Femeia susţine că ar fi fost abuzată psihic şi sexual de duhovnicul ei, dar şi de către unul dintre preoţi. Sibianca a redactat o scrisoare de zeci de pagini în care poveşte calvarul prin care a trecut. Documentul a ajuns şi la Mitropolia Ardealului, iar o anchetă este în plină desfăşurare.

Calvarul a fost îndurat în perioada studenţiei, în urmă cu 17 ani. Acum a decis să rupă tăcerea. Femeia îl acuză pe preotul sibian Dumitru Munthiu că a abuzat-o psihic și sexual timp de doi ani, în timp ce era studentă la Facultatea de Teologie. Pentru a uita clipele de groază trăite, Daniela Prunea a plecat în SUA unde lucrează ca profesoară de matematică la un liceu din Washington.

„Era preotul meu duhovnic acest om! M-a cunoscut cinci ani de zile. Lui i-am spus că am fost abuzată la 15 ani. Lui i-am cerut sfaturi și binecuvântare, cu cruce pe cap, pentru orice problemă am avut. El, după cinci ani, m-a dezvirginat pe bancheta din spate a mașinii lui pe motiv că doar mă atinge. I-am spus că fac orice numai să nu mă atingă și atunci dânsului i-a trecut prin cap să mă pună să fac perversiuni sexuale. Povestea asta s-a terminat într-un mod groaznic. Ar fi trebuit să se termine cu un chiuretaj. Părintele Munthiu m-a dus la un ginecolog pentru un chiuretaj”, a declarat tânăra pe nume Daniela Prunea.

La scurt timp, un alt preot, părintele Iosu, duhovnicul Facultății de Teologie din Sibiu, i-a cerut și el favoruri sexuale tinerei.

„Când am crezut că am scăpat de părintele Munthiu, apare părintele Iosu, duhovnicul facultății de Teologie, care s-a legat în totdeauna de mine.M-a amenințat că dacă nu fac și cu el ce am făcut cu Munthiu nu o să îmi iau examenul de licență. Singura soluție l-a care m-am gândit a fost să fug de ei și am fugit încercând să mă transfer la Facultatea de Litere”, a mai spus fosta studentă.

Preotul duhovnic Dumitru Munthiu a negat că ar fi abuzat de tânără în urmă cu 17 ani. Deşi iniţial a declarat că nu o cunoaşte, ulterior, preotul s-a răzgândit şi a precizat că femeia încearcă acum să se răzbune.

„Astea sunt numai aberații. Nu ştiu, nici nu mai ţin minte. Nu cred, nu cred că am avut raporturi sexuale cu ea. Are dovezi? Ce dovezi are? Poze, chestii? Dacă are dovezi, atunci poate…A dat telefon şi a vorbit şi cu nevasta mea. Păi, poţi spune atâtea chestii cuiva ca să îi strici familia? Un om bolnav aşa face. Şi poate şi-a pus în cap ceva. Poate i-a plăcut de cineva, poate de mine, cum cântam prin biserică”, a spus preotul Munthiu.

La câteva zile după ce a discutat cu reporterii B1 TV, preotul Dumitru Munthiu şi-a dat demisia începând cu 1 octombrie, iar până atunci figurează în concediu de odihnă. Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza a luat apărarea celor doi preoţi, însă a precizat că o anchetă a fost demarată în urma scrisorii femeii.

„Cu duhovnicul de la facultate nu a avut nicio tangență. L-a prins în ecuație fără nicio mărturie. Ceea ce a avut cu fostul nostru preot pentru că el și-a făcut cerere de demisie din preoție. Ce a avut cu el vom vedea. Noi nu putem face decât să ne autosesizăm la o astfel de reclamație. În privința greșelilor făcute, a faptelor făcute de preoții noștri, în momentul în care vom cerceta și vom găsi argumente, vom lua măsuri”, a declarat Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Preot sibian, acuzat de abuz sexual și psihic

Embed:

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)