Președintele israelian: Presupusa sinceritate a Iranului în criza nucleară poate fi verificată doar prin acțiuni

Președintele israelian: Presupusa sinceritate a Iranului în criza nucleară poate fi verificată doar prin acțiuni
Presupusa sinceritate a Iranului îân criza nucleară poate fi verificată doar prin acțiuni, a declarat, luni, președintele israelian Shimon Peres, la Haga. În același timp, premierul Benjamin Netanyahu se...

Presupusa sinceritate a Iranului îân criza nucleară poate fi verificată doar prin acțiuni, a declarat, luni, președintele israelian Shimon Peres, la Haga. În același timp, premierul Benjamin Netanyahu se deplasa la New York pentru a contracara atitudinea moderată a regimului iranian, informează AFP.

„Sinceritatea Iranului poate fi verificată doar pentru fapte şi acţiuni”, a declarat Peres.

„Sper că faptele vor justifica speranţele pe care mulţi au început să le aibă în legătură cu un viitor diferit pentru Iran”, a adăugat preşedintele Israelului, aflat în vizită în Olanda.

Peres a observat o serie de contradicţii în discursul preşedintelui iranian, Hassan Rohani, argumentând că fabricarea rachetelor cu rază lungă de acţiune „nu poate avea altă explicaţie decât echiparea cu ogive nucleare”.

Iranul este suspectat de Israel şi de Occident că încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Tags: