Primele declaraţii ale torţionarului Ion Ficior, acuzat de genocid: Răspund doar în fața lui Dumnezeu! (VIDEO)

Primele declaraţii ale torţionarului Ion Ficior, acuzat de genocid: Răspund doar în fața lui Dumnezeu! (VIDEO)
Foto: arena.ro

Ion Ficior, fostul comandant al Coloniei de muncă Periprava, acuzat de genocid, a dat primele sale declaraţii în exclusivitate pentru postul B1 Tv.

Fostul torţionar a declarat că va răspunde pentru faptele sale doar în faţa lui Dumnezeu. Acesta a refuzat să răspundă jurnaliştilor dacă se va prezenta la Parchetul General pentru audieri.

„Am mărturisit tot, am stat ore întregi cu dânşii de vorbă. Înafară de ce comentaţi la televizor nu am nimic de zis şi de comentat. Dumenezeu este bun, bunătatea Lui ţine în veci şi credincioşia Lui din neam în neam. Sun un om creştin. Lăsaţi să judece cei care sunt în măsură”, a spus fostul torţionar.

Ion Ficior este al doilea torționar pentru care Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) cere urmărirea penală pentru genocid, relatează Mediafax.

IICCMER a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începerea urmăririi penale a lui Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă Periprava, pentru genocid, acesta fiind al doilea caz de torţionar prezentat, după Alexandru Vişinescu.

Ficior a condus în perioada 1958-1963 lagărul de deţinuţi politici de la Periprava din Delta Dunării. Sub mandatul său în penitenciarul de la Periprava au murit 103 deţinuţi, iar mare parte dintre ei au murit de foame.

Primele declarații ale fostului torționar Ion Ficior

Embed:
Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)