Proba costumelor de baie, eliminată de la Miss World 2013 din cauza ostilității manifestate de musulmanii radicali

Proba costumelor de baie, eliminată de la Miss World 2013 din cauza ostilității manifestate de musulmanii radicali
Proba costumelor de baie a fost scoasă din cadrul consursului de frumusețe Miss World 2013 ce se va ține în Indonezia, din cauza ostilității musulmanilor raadicali din această țară, relatează L’Express. Or...

Proba costumelor de baie a fost scoasă din cadrul consursului de frumusețe Miss World 2013 ce se va ține în Indonezia, din cauza ostilității musulmanilor raadicali din această țară, relatează L’Express.

Organizatorii concursului, ce au fost constrânși în luna iunie să reafirme faptul că Miss World 2013 nu va include defilarea în bikini a concurentelor, au deschis ediția din acest an a competiției, duminică, pe insula Bali.

Potrivit organizatorilor, concursul Miss World 2013, care trebuia să debuteze la Jakarta, a fost în cele din urmă mutat în întregime pe această insulă cu populaţie majoritar hindusă, după numeroase manifestări ale musulmanilor din celelalte zone ale ţării.

În timp ce concurentele participau duminică la proba de dans, aproximativ 100 de poliţişti, dintre care unii erau înarmaţi, patrulau în jurul complexului din sudul insulei Bali unde a avut loc ceremonia de deschidere a competiţiei.

Alte câteva sute de poliţişti au fost repartizaţi pentru protejarea concurentelor în hoteluri şi în alte puncte unde vor avea loc celelalte etape ale concursului, a cărui organizare a provocat multă mânie în Indonezia.

Pe parcursul ultimei săptămâni, mii de musulmani radicali au manifestat pe întregul teritoriu indonezian pentru a denunţa concursul Miss World, pe care îl consideră „o manifestare plină de porcării şi de pornografie”, arzând în public portretele organizatorilor. Musulmani moderaţi, anumiţi miniştri, reprezentanţi ai clerului musulman şi organizaţii care militează pentru drepturile omului au protestat şi ei faţă de organizarea acestui concurs.

Cele 137 de concurente de la Miss World vor fi obligate să înlocuiască costumele de baie cu un port tradiţional, sarongul indonezian, a anunţat Julia Morley, preşedintele Miss World, confirmând o decizie luată anul trecut, când Indonezia a acceptat să organizeze competiţia.

Însă, acestă decizie nu a fost suficientă. Sâmbătă, guvernul indonezian a cedat în faţa presiunilor şi a hotărât să deplaseze finala competiţiei, care va avea loc pe 28 septembrie, în Bali, o insulă indoneziană cu populaţie majoritar hindusă, ai cărei locuitori sunt obișnuiți cu miile de turiști străini care se plimbă anual pe plajele sale în ținute sumare.