Radu Banciu: Varujan Vosganian e "Napoleonul" economiei româneşti

Radu Banciu: Varujan Vosganian e "Napoleonul" economiei româneşti
Foto: B1 TV

Jurnalistul Radu Banciu a comentat, vineri seară, în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”, de pe B1 TV, declaraţia pe care a făcut-o ministrul Economiei, Varujan Vosganian, referitoare la „măreţia unui om politic”.

„Este remarcabilă fraza, splendidă, de o perfecţiune rară. În opinia lui ‘mulţi dintre miniştrii actuali sunt inhibaţi şi intimidaţi de felul în care este înţeles curajul lor de a lua decizii care să ajute domeniul pe care îl gestionează’. Vosganian este unul dintre perdanţii istoriei europene, parcă nu este ridicat pe piedestalul care ar fi trebuit. Frazele, ermetismul lor, originalitatea lor, deschid orice porţi. Varujan e Dumnezeu, fir-ar al dracului să fie”, a spus Radu Banciu.

Jurnalistul critică, însă, finalul acestui discurs emblematic, demn de titlul de „Napoleon” al economiei româneşti.

„Să fim sinceri, finalul este de o banalitate înfiorătoare, zici că e din orice om politic, înafară de Vosganian. După un discurs, plin de fraze demne de Liiceanu, Iată cum încheie el. E exact ca la gimnastică, după un exerciţiu minunat, ne aşteptăm la o ultimă săritură perfectă. După ce i-ai dat clasă lui Napoleon, l-ai dat jos de pe cal, tu vii să ne spui că dacă Uniunea Europeana nu îşi regăseşte ritmul de creştere economică, s-ar putea să afecteze şi România, adică dacă UE va suferi, s-ar putea să ne doară şi pe noi măseaua sâmbătă seara. E modest finalul, domnule Vosganian”, a mai spus Banciu.

Radu Banciu comentează declarațiile epice ale lui Varujan Vosganian

Embed: